COMUNICACIÓ

Luis Mauri i Olga Grau, nous directors adjunts

La direcció d'EL PERIÓDICO es reforça per seguir ampliant la seva audiència digital amb una oferta de qualitat

zentauroepp41147879 grau y mauri171201134607

zentauroepp41147879 grau y mauri171201134607 / XAVIER GONZALEZ

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La revolució tecnològica ha modificat els hàbits de consum de la informació. En l'era de la postveritat i les fake news, gairebé 32 milions d'usuaris a Espanya -4,5 milions a Catalunya- busquen diàriament una informació rigorosa i fiable als portals generalistes de notícies, prioritàriament a través dels dispositius mòbils. Per tant, redaccions com la d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA estan subjectes a una transformació contínua per satisfer aquesta creixent demanda d'informació immediata i de qualitat, al mateix temps que potencien l'edició impresa del diari com a espai d'anàlisi i interpretació orientat a una lectura més assossegada.

La profunda reorganització interna d'aquest diari i la seva aposta pel digital first -el mòbil i la web, el primer- li ha permès gairebé quadruplicar la seva audiència digital en només dos anys: dels 3,2 milions d'usuaris únics que va tenir l'octubre del 2015 als 11,7 milions obtinguts el mes passat, d'acord amb les xifres subministrades per la companyia de mesurament d'audiències digitals comScore. La capçalera de Grup Zeta ha experimentat una taxa de creixement sense comparació i la seva continuïtat futura, no obstant, exigeix la progressiva modernització tecnològica, l'adaptació de les estructures internes de la redacció i el reforçament del seu equip directiu.

Amb aquests objectius, el director d'EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, ha nomenat com a directors adjunts els periodistes Luis Mauri i Olga Grau. Grau i Mauri lideraran l'equip de professionals -dos caps d'edició i sis coordinadors- responsables de planificar, orientar i controlar la qualitat dels continguts que el diari ofereix als seus lectors en totes les seves plataformes: les edicions digital, mòbil i impresa, a més de les xarxes socials.

Luis Mauri (Barcelona, 1959) exercia com a coordinador de l'edició impresa d'EL PERIÓDICO, on també ha sigut cronista polític i redactor en cap de les àrees de Política, Gran Barcelona i Societat. En aquesta última, va dirigir les investigacions sobre l'escàndol de pederàstia als Maristes i el treballador de Montgat empresonat per error a Itàlia. Anteriorment va ser reporter polític a El País i redactor als desapareguts El Correo Catalán El Noticiero Universal. És coautor de la biografia de Pasqual Maragall La gota malaia (62/Península).

Olga Grau (Barcelona, 1976) va cursar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, és PDD pel IESE i compta amb estudis de transformació digital a la CUNY Graduate School of Journalism de Nova York. En els últims set anys ha sigut la redactora en cap d'Economia d'EL PERIÓDICO. Anteriorment va ser cap de secció de la delegació d'El Mundo a Barcelona, i va treballar sis anys a Expansión després d'haver passat abans per diversos mitjans com el Dossier Econòmic de Catalunya i Onda Rambla-Onda Cero.

Albert Sáez (Barcelona, 1965) seguirà impulsant la transformació digital de la redacció i la innovació de la seva narrativa periodística. Director adjunt d'EL PERIÓDICO entre el 2010 i el 2016, Sáez va presidir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), és doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i autor d'El periodisme després de Twitter, assaig guardonat el 2014 amb el premi Joan Fuster. 

EQUIP DE COORDINADORS

Notícies relacionades

Bernat Gasulla i Marta López estaran al capdavant de l'equip d'última hora que vetllarà perquè EL PERIÓDICO segueixi informant els seus lectors amb la màxima rapidesa, però també amb tot el rigor. Completen l'equip de coordinadors Joan Cañete Bayle (Opinió i Entre Tots), Rafael Tapounet (Icult), Albert Guasch (Esports) i Eloy Carrasco (Extra i Televisió).

Xurxo Martínez segueix sent el responsable de producte de la versió digital, i Andreas González assumeix les mateixes funcions a l'edició impresa. El premiat periodista Agustí Sala, per la seva banda, és a partir d'ara el cap de la secció d'Economia.