ELS EFECTES DEL TEMPORAL

El fred garanteix l'arrencada de la temporada d'esquí al Pirineu

La previsió d'intenses nevades marca l'inici d'una temporada que es preveu curta per la Setmana Santa primerenca

Després de Masella i Baqueira, La Molina obre aquest dijous, mentre que la resta ho faran entre divendres i el pont de la Constitució

zentauroepp40887266 masella nieve171129185303

zentauroepp40887266 masella nieve171129185303 / MARTA LLUVICH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les intenses nevades que estan previstes a partir d’avui al Pirineu seran clau perquè la campanya d’esquí 2017-2018 arrenqui a ple rendiment. Si en les últimes setmanes ja han anat obrint les grans estacions de Masella (a la Cerdanya) i de Baqueira-Beret (Vall d’Aran), per avui mateix ja ha anunciat l’obertura La Molina, que celebra aquest any el seu 75è aniversari. Per demà i el cap de setmana també estrenaran temporada la resta d’estacions del grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): Espot Esquí i PortAiné (Pallars Sobirà) i Vall de Núria i Vallter 2000 (a la Cerdanya).

Els complexos d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Virós-Vall Ferrera i Arànser preveuen obrir majoritàriament durant el pont, tot i que Lles no descarta avançar-se també a aquest cap de setmana. Malgrat l’optimisme, i tot i que està sent una campanya que ha començat relativament aviat, la d’aquest any, amb 142 dies d’esquí previstos, serà una temporada més curta que la passada, pel fet que la Setmana Santa cau abans en el calendari.

Notícies relacionades

Les previsions a curt termini, amb l’horitzó immediat del pont de la Constitució, són més que positives per a tots els complexos hivernals del Pirineu. La neu fresca que caigui els pròxims dies se sumarà al coixí de neu artificial que s’ha anat produint en les últimes setmanes, gràcies a les baixes temperatures. El pronòstic diu que com que el fred es farà encara més intens, la producció de neu es veurà encara més afavorida.

A Lleida, els 11 complexos hivernals, que han invertit 13,25 milions d’euros en les seves instal·lacions, esperen vendre 1.331.000 forfets, el 4% més que la temporada passada.