La bala extraviada acorrala la Rosa en el crim dels urbans

La cúpula de la policia municipal declara que no consta cap tret legal amb la seva arma

Al carregador de la dona hi falta un cartutx que perfila la seva pistola com l'arma homicida

zentauroepp41072255 asesinato guardia urbana171125001342

zentauroepp41072255 asesinato guardia urbana171125001342

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Les declaracions de tres caps de la Guàrdia Urbana i de l'investigador principal delcrim dels urbans aquest dimarts al jutjat de Vilanova i la Geltrú han estret una mica més el setge sobre la Rosa, l'agent detinguda --amb el seu amant Alberto-- per l'assassinat del seu nòvio Pedro.

En el carregador d'aquesta guàrdia urbana hi falta una bala. Els dipòsits dels altres dos agents implicats, tant el Pedro --la víctima-- com l'Alberto també són policies municipals de Barcelona, encara contenen els 30 cartutxos, 15 en cada carregador. En un dels dos que eren propietat de la Rosa, en canvi, només n'hi ha 14

Segons el que fonts judicials han explicat a aquest diari, la declaració de la responsable de la Unitat Deontològica d'Afers Interns (UDAI), Begoña Alday, ha apuntalat avui la certesa que, si aquesta bala s'hagués utilitzt durant un servei, el tret hauria de constar. Però no consta. Dit d'una altra manera, el tret que es va disparar amb la pistola de la Rosa pertany a una acció no declarada, o il·legal.

Notícies relacionades

La dona, pocs dies després de l'assassinat de la seva parella, Pedro, segons ha detallat el cap de la Urbana, Evelio Vázquez, va demanar permís per endur-se l'arma a casa argüint que estava espantada. Aquesta petició, no obstant, va ser rebutjada. A canvi, se li va oferir la possibilitat de rebre protecció. Potser aquesta sol·licitud es devia en realitat al fet que volia fingir que va començar a emportar-se la pistola a casa a partir d'aquell dia. Però la Rosa, que va estar de baixa durant els dies anteriors i posteriors al crim, perpetrat durant la nit de l'1 al 2 de maig, va anar a la seva comissaria en més d'una ocasió i ella seguia tenint clau de l'armer. Entra dins del que és possible --no del que s'ha demostrat-- que l'agafés i la tornés en una d'aquestes visites.

Per la seva banda, l'investigador dels Mossos d'Esquadra a càrrec d'aquest cas ha insistit que la conclusió de l'autòpsia, que va apuntar que el Pedro va morir possiblement a causa d'un estrangulament, no quadra amb l'aparició de sang al domicili en què residien el Pedro i la Rosa --parella des de feia uns 10 mesos--. Sí que encaixaria, en canvi, que el Pedro hagués sigut assassinat d'un tret, disparat amb l'arma d'ella, per més destalls. Secunda aquesta possibilitat la troballa d'un tros de metall fos --compatible amb una bala-- al maleter del cotxe que la Rosa i l'Alberto --l'amant-- van cremar per intentar camuflar un crim que segueix resistint-se a aclarir tots els interrogants.