Avisos per fred

Una massa d'aire polar farà que es desplomin les temperatures i deixarà abundants nevades

Les nevades seran destacables, però no importants, sobretot divendres i dissabte en una àmplia zona d'Espanya

1
Es llegeix en minuts

L'arribada d'una massa d'aire fred de l'àrtic a la península provocarà una caiguda gairebé generalitzada de les temperatures acompanyada de neu en cotes molt baixes, que podrien donar lloc a la primera onada de fred de la tardor.

L'anticicló que actualment domina la península canviarà de posició en les pròximes hores i això facilitarà l'entrada d'aquest aire tan fred, ha explicat a Efe Delia Gutiérrez, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per detallar que dimecres el nord peninsular acusarà ja una baixada important dels valors.

Aquest dia les mínimes baixaran fins als 10/15 graus sota zero en punts de muntanya, mentre que en comunitats de l'altiplà nord, com Castella i Lleó, les temperatures podrien baixar fins als 8 graus en àrees puntuals i fins als 6 graus en zones més extenses.

Davant aquesta situació, l'Agència de Meteorologia ha activat l'avís groc (risc) per mínimes de 6 graus sota zero o nevades a les províncies de Lleida, Girona, Osca, Terol, Conca, Guadalajara, Burgos i Sòria i a les comunitats de la Rioja, Astúries, Cantàbria i Navarra.

A partir de dijous, el fred s'escamparà per tota la península i s'allargarà, probablement, tota la setmana, ha afegit Gutiérrez per incidir que aquest episodi destacarà més per les temperatures tan baixes que es preveuen que per la quantitat de precipitació acumulada.

Notícies relacionades

No s'espera molta acumulació de precipitació a causa, principalment, que l'aire polar no arribarà carregat de gaire humitat tot i que les nevades seran destacables, però no importants, sobretot divendres i dissabte en una àmplia zona d'Espanya.

La meteoròloga ha subratllat que encara és aviat per parlar d'onada de fred però que té tota la "pinta" que així serà. No obstant, ha afegit que caldrà esperar per veure com evoluciona l'atmosfera.

Temes:

Tardor Neu Fred