SUCCÉS A MADRID

Set detinguts per apallissar uns joves en una discoteca on es posava l'himne d'Espanya

Els acusats estaven a favor de la independència de Catalunya, segons la Policia Nacional

bandera-espaola-teatro-barcel

bandera-espaola-teatro-barcel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut set homes, tots ells majors d'edat, acusats de donar cops de puny i cops a diversos joves que estaven esperant a la cua del Teatro Barceló, a la capital madrilenya, on es posava l'himne d'Espanya per defensar la unitat del país davant l'independentisme, han informat fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

Els fets van tenir lloc la matinada del 13 d'octubre, coincidint amb la col·locació per part de la discoteca d'una bandera nacional gegant a la façana de l'edifici -antiga Pachá-, amb la qual es volia enviar un missatge "integrador" sota el lema 'Espanya som tots', segons els seus responsables.

A més, amb motiu de la declaració d'independència a Catalunya, segons es va difondre en xarxes socials i internet, la discoteca feia sonar entre les sessions l'himne d'Espanya, han informat les mateixes fonts policials.

Segons una nota de la Policia, els detinguts estan acusats d'un delicte de desordres públics amb l'agreujant de motivació ideològica, ja que, aparentment estaven a favor de la independència de Catalunya i es van dedicar a pegar als que estaven a la cua per assistir a la sessió del dia.

La investigació es va iniciar arran dels fets que an tenir lloc la matinada del 13 d'octubre, quan un grup format per almenys set individus van clavar cops de puny i puntades a diversos joves i fins i tot van arribar a llançar-los objectes del mobiliari urbà.

Notícies relacionades

Després de diverses gestions, els agents van comprovar que els agressors van anar a l'establiment al qual, segons sembla, van assistir altres joves d'idees contràries a la seva ideologia. Després d'una intensa investigació els agents van aconseguir identificar i localitzar set individus implicats en els fets que van ser detinguts als seus domicilis ubicats a la Comunitat de Madrid i a Guadalajara.

Tots ells han sigut posats a disposició de l'autoritat judicial. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.