IMPULS URBANÍSTIC

Cristóbal de Moura es convertirà en un eix de vianants

El carrer tindrà una rambla enjardinada i un sol carril per sentit per a bicis i trànsit lent

La reforma generarà 32.000 metres quadrats nous de zona verda al Poblenou

moura

moura

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Bar-celona ha posat en marxa el projecte de transformació del carrer Cristóbal de Moura, que es convertirà en un gran eix enjardinat d’1,27 quilòmetres de longitud i de fins a 32.000 metres quadrats de zona verda que connectarà amb el parc Central del Poblenou, la rambla Prim i el parc del Besòs. 

El consistori va explicar ahir, en la presentació del projecte, que les obres del tram entre els carrers Fluvià i Provençals, el primer en  què es treballarà, començaran el gener del 2018 i duraran 14 mesos, amb un pressupost de set milions d’euros que permetrà crear un espai central verd i de convivència de 26 metres d’ample amb voreres de 3,5 metres i un carril en plataforma única de 3,5 metres més a cada banda per a bicicletes, vehicles de servei i trànsit a velocitat reduïda. En aquesta primera etapa, es preveu guanyar prop de 3.500 metres quadrats de zona verda.

El futur disseny del carrer Cristóbal de Moura

Aquesta actuació ja ha sigut comunicada als veïns, que participaran en una taula de treball per decidir els usos i continguts del plantejament d’aquest nou eix verd. L’ajuntament va assegurar que s’anirà treballant tram a tram, «partint de la base que en aquest mandat s’executarà el de Fluvià-Provençals, i la resta es concretarà en el marc de la taula de treball, tenint en compte les característiques de cadascun i les gestions urbanístiques que falta fer». Sobre quan estarà acabat tot el carrer, el consistori no aporta cap data.

Notícies relacionades

 L’actuació s’emmarca en l’àmbit del districte 22@, on el govern municipal està desenvolupant un nou model de ciutat que impulsa l’activitat econòmica i la vivenda pública i que té com a objectiu generar nous entorns urbans de qualitat i amb continuïtat. En aquest mateix espai també tenen un paper important les superilles que ja s’han començat a desplegar al barri amb opinions enfrontades per part de veïns, comerciants i altres usuaris.

El regidor responsable del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, que ahir va presentar el projecte juntament amb la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va destacar que l’obra està vinculada amb l’objectiu de «dotar el 22@ de més espais lliures verds per sanejar la ciutat». «Hem realitzat un esforç en aquesta àrea per crear noves oportunitats i millorar la connectivitat, tal com ja estem fent amb la transformació de Pere IV i l’obertura dels carrers Bolívia i Marroc», va afegir la regidora. Altres plans que hi ha pensats per a la zona són la rehabilitació de Ca l’Alier i la compra de la finca de l’Escocesa

Temes:

Urbanisme