Agressió sexual dels Sanfermines

Un àudio de la suposada violació de 'La manada' demostra "que no va ser consentida"

En el judici han declarat els forenses que van concloure que hi havia ferides compatibles amb una agressió sexual

Aquest dimarts previsiblement es visionaran durant el judici els vídeos que recullen l'atac a la jove madrilenya

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La van fer entrar al portal d'un edifici de Pamplona, la van envoltar i, segons denuncia la víctima, la van obligar a fer diferents actes sexuals. I ho van gravar. Aquest dilluns s'ha pogut escoltar tot el que va passar el 7 de juliol del 2016, durant els Sanfermines, al minúscul espai. L'advocat Carlos Bacaicoa, que representa la noia madrilenya que ha denunciat una violació en grup, ha afirmat després de la sessió del judici que s'està celebrant a l'Audiència de Navarra que l'àudio del vídeo gravat per 'La manada', com es fan dir els cinc acusats, demostra que el que va passar va ser "de tot menys consentit". Després d'escoltar-lo, Bacaicoa ha assegurat que permet concloure que "no hi va haver consentiment per enlloc" de la noia per mantenir relacions sexuals.

Per la seva banda, l'advocat de tres dels processats per violació, Agustín Martínez Becerra, ha sostingut que amb aquests 96 segons de gravació no queda "acreditada" aquesta conclusió de l'advocat de la víctima. "No se sent parlar la noia i els processats només diuen frases i expressions molt breus". Per aquest lletrat, l'àudio no demostra "consentiment ni la interpretació contrària". Ni una cosa, ni l'altra, ha insistit.

Aquest dilluns també han declarat els metges forenses del jutjat que van examinar la noia i que en el seu informe detallen que les lesions que presentava, entre elles diverses erosions, eren compatibles amb el seu relat d'una agressió sexual amb penetració.

Els vídeos

Serà previsiblement aquesta dimarts quan aquests vídeos es veuran per primera vegada a la sala del judici, ja que està citat a testificar l'agent de la Policia Foral que es va encarregar d'analitzar-ne el contingut i d'informar-ne en la fase d'instrucció.

Notícies relacionades

Són mitja dotzena de peces curtes, en total 96 segons, que des de la defensa dels acusats es va plantejar a l'inici de la vista oral que es projectessin durant el testimoni de la denunciant, cosa que finalment no va passar al no sol·licitar-ho cap de les parts malgrat haver-ho autoritzat el tribunal. També compareixeran els psicòlegs que van atendre la dona. El judici continua celebrant-se a porta tancada i els magistrats mantenen la prohibició, fins i tot, de publicar els noms dels acusats.

Al voltant de la polèmica suscitada per la decisió del tribunal d'acceptar com a prova l'informe d'uns detectius sobre l'activitat de la denunciant en xarxes socials, l'advocat de la denunciant ha dit als periodistes que la dona té "dret a fer una vida normal i aparentar que no ha passat res", mentre que el lletrat de tres dels acusats ha afirmat que "en cap cas s'està produint cap atac a la intimitat" de la noia.