DESTACATS DEL DIA

El fiscal general Maza mor a Buenos Aires i altres notícies del dia, en un minut

El cap del ministeri públic havia sigut ingressat per una infecció renal durant una visita a Buenos Aires. / JOSÉ LUIS ROCA / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Mor el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. El representant del ministeri públic va ingressar aquest divendres en un hospital de Buenos Aires per una infecció. La seva última aparició va ser la presentació de la querella contra el Govern de la Generalitat i la Mesa del Parlament per rebel·lió, sedició i malversació.


2) L'absurditat del boicot. El càstig a firmes catalanes acaba perjudicant també empreses d'altres regions. Companyies de tot Espanya proveeixen de matèria primera el sector alimentari català.

JOSEP GARCIA / Planta de Casa Tarradellas a Gurb. / 


3) Frenades a la Generalitat per l'aplicació del 155. El decret ha deixat al ralentí l'activitat del Govern, ha causat desenes d'acomiadaments o recol·locacions entre els funcionaris i ha deixat en suspens les oposicions per a mestres, entre altres efectes.

JOAN CORTADELLAS / Diversos treballadors entren a l'Agència Tributària de la Generalitat després de l'aplicació de l'article 155. / 


Notícies relacionades

4) Esprint final per portar l'Agència Europea del Medicament a Barcelona. Dilluns serà una jornada clau. La candidatura ha perdut suports per la incertesa política a Catalunya però segueix entre les favorites.

La Torre Agbar, il·luminada en suport a l'Agència Europea del Medicament. / JOAN PUIG

5) El Barça treu profit del derbi del Wanda. Atlètic i Madrid no passen de l'empat i es queden a 10 punts del conjunt blaugrana. Per la seva part, l'equip de Valverde s'imposa a Leganés (0-3).

AFP / OSCAR DEL POZO / Luis Suárez celebra un dels seus dos gols davant el Leganés. /