Zoido admet que no pot protegir les dones que denunciïn violència masclista

El ministre admet que, "lamentablement", no existeix el "risc zero"

L'oposició critica que el Govern no hagi fet res en dos mesos

Declaracions del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, i del diputat de Cs Juan Carlos Girauta. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que, "lamentablement", no pot assegurar la seguretat d'una víctima de violència de gènere encara que aquesta presenti una denúncia contra l'agressor.

"La interposició d'una denúncia per violència de gènere o de qualsevol altre tipus garanteix la protecció i els recursos per a qui denunciï, però no li puc assegurar, lamentablement, que això garanteixi que qui hagi atemptat una vegada contra una dona no torni a fer-ho i tampoc podem garantir que la seva vida ja no corri perill", ha declarat durant la seva intervenció al ple del Congrés.

Notícies relacionades

El ministre responia així a una qüestió de la portaveu d'Igualtat al Congrés, Sofía Fernández Castañón, que ha acusat d'"irresponsables" els membres de l'Executiu per "buscar la foto" amb el pacte d'Estat  per portar a terme les mesures".

"El risc zero, desgraciadament, no existeix", ha insistit el responsable d'Interior, que ha respost a les acusacions d'irresponsabilitat recordant que la formació morada va ser l'únic partit que no va votar a favor del pacte d'Estat contra la violència de gènere a la Cambra baixa.