La va degollar el seu pare

La Generalitat valenciana qualifica com a violència masclista l'assassinat d'una nena a Alzira

El Govern valencià ha convocat per aquest dijous a les 12.00 hores tres minuts de silenci

jjubierre40930102 alzira  valencia 13 11 2017 sociedad  suceso alzira  el ases171113124222

jjubierre40930102 alzira valencia 13 11 2017 sociedad suceso alzira el ases171113124222 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat Valenciana ha qualificat aquest dimecres com a violència masclista la mort d'una nena de dos anysviolència masclista presumptament degollada pel seu pare diumenge passat a Alzira (València) i ha expressat la seva repulsa per aquest crim.

Un comunicat del Govern valencià reitera el seu suport a les víctimes d'aquests "actes violents contra les dones" i apel·la a la corresponsabilitat de tota la ciutadania en l'erradicació d'aquest "problema públic".

La Generalitat reclama a tota la societat que denunciï i condemni aquests actes amb "el propòsit d'acabar amb qualsevol acció fruit de la violència de gènere".

El Govern valencià ha convocat per aquest dijous a les dotze del migdia davant el Palau de la Generalitat tres minuts de silenci en senyal de condemna per aquest crim.

Suport a la família

Aquest acte també vol "rendir homenatge a la víctima i donar suport públic a la seva família i mostrar la tolerància zero del Govern valencià i de tota la societat davant la violència masclista i mostrar l'oposició enèrgica davant els agressors", segons el comunicat.

Notícies relacionades

Amb la mort d'aquesta nena s'eleva a vuit el nombre de nens assassinats per violència masclista a Espanya des de començament d'any.

Es tracta de la xifra més elevada des del 2013, any en què es van començar a recopilar aquestes dades oficialment.