en una desena de províncies

Risc d'onades de fins a sis metres i vents de 110 km/hora

Trànsit recomana prudència en diverses carreteres, com l'AP-7 i la N-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat avisos de risc (groc) i risc important (taronja) per fenòmens costaners, amb onades de fins a sis metres d'altura a Menorca o forts vents de fins a 110 quilòmetres per hora a les províncies del Pirineu.

A més, el vent registrarà ratxes màximes de fins a 80 quilòmetres per hora a Barcelona, Tarragona, Navarra, Osca, Saragossa, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, on s'ha activat l'avís de risc (groc), mentre que a Girona s'esperen vents de fins a 110 quilòmetres per hora, i per tant el risc serà important (taronja).

Com ahir, Trànsit ha recomanat extremar la prudència en algunes carreteres.

No obstant, a la major part del país predominarà el temps estable i el cel poc ennuvolat o clar, i únicament s'espera cel ennuvolat a la primera meitat del dia a l'àrea mediterrània, sense descartar algun xàfec ocasional a primera hora a l'est de les Balears.

De la mateixa manera, també es preveuen intervals ennuvolats a les Canàries, especialment al nord de les Illes, encara que amb poques possibilitats de precipitació.

També seran probables les boires i els bancs de boira matinals a l'altiplà nord i les temperatures diürnes pujaran a l'interior nord peninsular i baixaran al sud peninsular i als arxipèlags.

Notícies relacionades

En canvi, les nocturnes seguiran baixant, amb gelades febles als dos altiplans, i seran una mica més intenses als Pirineus i les àrees pròximes.

Finalment, el vent seguirà bufant de component nord a gairebé tot Espanya i tendirà a anar amainant progressivament. Però, encara s'esperen intervals d'intensitat forta al nord-est peninsular i les Balears, molt fort al principi a l'Empordà, Menorca i l'est de Mallorca, i a ratxes als Pirineus. A l'Estret bufarà vent de Llevant i els alisis dominaran a les Canàries.