estafador perillós

Paquito es va convertir en un estafador camaleònic

Ha simulat ser pilot d'avions, conductor de Fórmula 1, sergent de Salvament Marítim o tècnic del Barça

Va començar fingint professions abans dels 20 anys i no s'ha detingut ni després de trepitjar la presó

zentauroepp40943180 francisco gomez171114162734

zentauroepp40943180 francisco gomez171114162734

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Eibar

Francico Gómez va néixer el 18 d’abril de 1974 al carrer de la Paloma de Vitòria. Va ser batejat a la parròquia de Nuestra Señora de la Esperanza, al barri d’Arana. Va ser el petit de cinc germans. Al veïnat on va créixer el recorden com a Paquito. Però fa anys que ningú té notícies d’ell.

La primera detenció consta el 1995. Als 20 anys va ser denunciat per estafa i per usurpar la identitat d’un funcionari públic. Segons expliquen, es va fer passar per escorta de l’Ertzaintza –la policia autonòmica basca– que amb la banda terrorista ETA a ple rendiment s’encarregava de protegir els polítics amenaçats. Abans de ser arrestat l’11 de març del 2017 pel caporal Ricardo Sáez dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat, va ser detingut 14 vegades més. Sempre per estafes que va portar a terme mentre fingia ser pilot d’avió, conductor provador de Ferrari, hereu d’empresaris bascos que havien fet fortuna al Brasil, sergent de Salvament Marítim o tècnic del Barça.

Notícies relacionades

En la seva última etapa s’havia especialitzat a seduir i enganyar dones. No només deixa en la ruïna econòmica les seves víctimes, també les enfonsa emocionalment. Abans de trencar amb elles, sovint, les maltracta psicològicament per anul·lar-les i impedir que s’adonin que els està proposant negocis falsos. Els enganys més grans han sigut sempre inversions immobiliàries. L’han denunciat almenys 25 persones, però es desconeix la xifra real d’afectats. La suma quantificada dels seus cops supera el milió d’euros.

Les víctimes expliquen que fingeix tota la seva vida. El seu nom fals és David i simula converses amb la seva mare, la seva germana model i la seva neboda. No consta que mantingui cap relació ni amb la seva mare ni amb cap dels seus nebots. A la presó de Nanclares de la Oca (Àlaba) on actualment està tancat per tres condemnes, sí que ha rebut la visita d’alguna de les seves germanes grans, que tampoc són models. 

Temes:

Estafes