DESTACATS DEL DIA

El jutge envia Forcadell a la presó amb fiança i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40880474 forcadell171109235807

zentauroepp40880474 forcadell171109235807 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les notícies que has de saber avui:

1/ El jutge envia a la presó amb fiança Carme Forcadell. L'abandonarà quan faci efectiva la fiança de 150.000 euros imposada, fet que previsiblement es produirà aquest divendres. La resta dels membres de la Mesa del Parlament han quedat en llibertat i disposen d'una setmana per pagar els 25.000 euros imposats i evitar la presó. Joan Josep Nuet ha quedat en llibertat provisional.


2/ Junqueras va vetar l'aliança amb el PDECat just abans d'anar a la presó. El líder d'ERC va indicar que el seu partit ha de prioritzar la seva consolidació com a partit hegemònic a Catalunya. Fonts republicanes han explicat a EL PERIÓDICO que una vegada la jutge Carmen Lamela va decretar presó preventiva per a tots els membres del Govern, Junqueras va explicar què fer en la seva absència i una de les principals instruccions va ser no pactar només amb els convergents.


3/ El ‘Financial Times’ descarta Barcelona en la carrera cap a l'Agència Europea del Medicament. El diari britànic afirma que les ciutats més ben posicionades ara mateix són Milà i Bratislava. El Ministeri de Sanitat, no obstant, nega la versemblança de la notícia i afirma que la capital catalana encapçala la llista de favorites.


Notícies relacionades

4/ La humanitat encara està en risc d'extinció. És una de les reflexions de Seán Ó hÉigeartaigh, director executiu del Centre per a l'Estudi del Risc Existencial (CSER) de la Universitat de Cambridge que ha participat en el debat de BBVA i EL PERIÓDICO sobre els riscos de la tecnologia. Enginyeria genètica, intel·ligència artificial i canvi climàtic plantegen reptes per a la supervivència humana.


5/ El director barceloní Carlo Padial dissecciona a la seva pel·lícula ‘Algo muy gordo’ els mecanismes de la ficció cinematogràfica. Produïda per Zeta Cinema i escrita en col·laboració amb Berto Romero, la tercera pel·lícula de Padial és una comèdia amb aparença de fals documental i amb un punt de sàtira al reflexionar sobre el cine actual.