DESTACATS DEL DIA

Carme Forcadell al Suprem i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40785365 madrid 02 11 2017 politica la presidenta del parlament carme171102093917

zentauroepp40785365 madrid 02 11 2017 politica la presidenta del parlament carme171102093917 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que has de saber avui:

1/ Carme Forcadell i la resta de la Mesa del Parlament declaren aquest dijous al Tribunal Suprem. Estan acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. La fiscalia sospesa demanar presó per a tots els investigats a excepció de Joan Josep Nuet.


2/ Puigdemont força el PDECat a acceptar la ‘llista del president’. El president cessat no vol ser candidat de partit, sinó d'una cosa molt més àmplia en què tindrien cabuda membres de la societat civil i els empresonats que s'hi volguessin acomodar. El nom que podria tenir la llista seria el de Democràcia i Dignitat. 


3/ Balanç de la vaga general del 8-N a Catalunya: L'aturada va punxar però va atrapar la gent en carreteres i trens. El seguiment va ser més baix que el 3-O però va causar greus problemes de mobilitat.

Notícies relacionades

4/ La meitat de notícies que circulin el 2022 seran falses. L'auge desmesurat de les notícies falses a les xarxes socials va començar amb l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units però sembla que s'allargarà molt més. La creació de les mentides sol estar automatitzada o es beneficia dels criteris d'intel·ligència artificial que apliquen les xarxes socials per expandir-se.


5/ Ricard Pinilla rememora, gairebé 12 anys després, la seva participació en la mort d'una dona que dormia en un caixer. Pinilla ha participat en la jornada ‘L'estigma penitenciari’, organitzada per les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), per reivindicar el dret a les segones oportunitats. “Era un jove sense rumb, sense res i caminava de dret cap al precipici”, recorda.