expedits des del 2015

Desactivada la firma digital dels DNI per possibles fallades de seguretat

La mesura, que afecta els expedits des de l'abril del 2015, es pren arran d'una investigació d'una universitat txeca

zentauroepp40871955 171109095813

zentauroepp40871955 171109095813

1
Es llegeix en minuts

La Policia ha desactivat la funció de certificat digital dels DNI electrònics que van ser expedits des de l'abril del 2015 per reforçar la seva seguretat, després que un estudi d'una universitat txeca hagi alertat de la seva possible vulnerabilitat.

Aquesta possible fallada està sent analitzada per l'Organisme de Certificació espanyol, segons informa la Direcció General de la Policia, que ha començat a modificar les funcionalitats d'aquests documents per garantir "la màxima seguretat i confidencialitat en la utilització de l'autentificació i firma electrònica a Espanya".

Els documents que es poden veure afectats són els que tenen el número de suport posterior a l'ASG160.000 que van ser expedits a partir de l'abril del 2015.

Segons la Policia, fins que en "dates pròximes" no s'implementin les solucions tècniques necessàries, es desactivarà la funcionalitat dels certificats digitals de part dels actuals DNIe.

Notícies relacionades

Quan estiguin disponibles, seran els titulars els que hauran d'anar directament a actualitzar-los a les Oficines de Documentació.

La Policia comunicarà "puntualment" quan això sigui possible i, mentrestant, el DNIe segueix sent vàlid com a document d'identificació (per a qualsevol tipus de tràmit administratiu, mercantil, privat) i com a document de viatge per anar els països de la UE.