EL FINANÇAMENT DE L'EDUCACIÓ

Els rectors alerten de l'existència de "professors pobres"

Les universitats presentaran abans de final d'any una agenda amb les principals demandes del sector

zentauroepp14330502 universidad170522202551

zentauroepp14330502 universidad170522202551 / A la URV Universidad Rovira i Virgili de Tarragona ha sido oto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Roberto Fernández, presentarà abans de final d'any davant el Ministeri d'Educació i els partits polítics una agenda amb els principals problemes del sector, entre els quals figura l'existència de "professors pobres" a les plantilles. Fernández ha advertit, en declaracions a Servimedia, que és necessari trobar una solució al dèficit de finançament del sistema, a la insuficiència de les plantilles de professorat i de personal d'administració i serveis (PAS), a l'escassetat de beques i a la iniquitat del sistema per concedir-les, a l'encariment de les matrícules i a l'infrafinançament de la investigació.

El rector de la Universitat de Lleida s'ha mostrat "especialment preocupat" davant la situació que viuen el professorat i el PAS, en què les plantilles han patit durant anys limitacions molt estrictes en la taxa de reposició.

El professor associat

El resultat va ser que moltes universitats es van veure obligades a "desvirtuar la figura del professor associat, en principi un cas excepcional per contractar professionals de prestigi algunes hores, per cobrir totes les necessitats de la docència.

Notícies relacionades

A la Universitat espanyola "hi ha professors pobres", ha dit, i per resoldre-ho ha reclamat a les administracions augmentar el finançament i permetre a aquestes institucions més autonomia en la gestió dels seus recursos humans, sempre que no excedeixin els límits de despesa.

"No fa falta modificar el sistema de governança, sinó que les universitats posem en pràctica la nostra autonomia i que ens deixin exercir-la", va dir.