Dos morts per un brot de legionel·la a Llinars del Vallès

També hi ha tres persones hospitalitzades i no es descarta que apareguin més afectats

zentauroepp3340469 legionela171031180832

zentauroepp3340469 legionela171031180832 / ANGEL DE CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Un brot de legionel·la a Llinars del Vallès ha causat la mort de dues persones i manté ingressades a l'hospital tres més. Les dues víctimes mortals eren ciutadans d'edat avançada i amb patologies prèvies greus, ha informat la Conselleria de Salut. Els afectats són tres homes i dues dones. Els malalts van començar a tenir símptomes entre el 15 i el 28 d'octubre.

Tant la investigació ambiental com l'epidemiològica es van iniciar quan es va tenir notícia de cada un dels malalts. L'Agència de Salut Pública de Catalunya està recollint la informació necessària per delimitar on s'han contagiat els afectats i inspecciona les instal·lacions de risc, com ara torres industrials de refrigeració d'aigua.

Les autoritats sanitàries de Catalunya ja han ordenat de forma preventiva netejar i desinfectar els circuits investigats, dels quals s'han recollit mostres, a l'espera que les anàlisis determinin l'origen del focus.

Notícies relacionades

Paral·lelament l'Ajuntament de Llinars ha paralitzat el funcionament d'elements que dispersen aigua, com les fonts ornamentals, els regs i vehicles de neteja.

No es descarta que apareguin més persones infectades en els pròxims dies, ja que el període d'incubació de la legionel·la és de fins a 14 dies.

Temes:

Malalties