Nou cop policial contra la plaga dels narcopisos al Raval

Detingudes tres persones a les entrades a dues vivendes ocupades de Riereta i Nou de la Rambla

Els veïns acomiaden amb un aplaudiment els policies que s'emporten dos traficants

lainz40747176 redada en el raval contra pisos ocupados en los que se vend 171030144128

lainz40747176 redada en el raval contra pisos ocupados en los que se vend 171030144128

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Nou cop policial a la plaga de narcopisos que pateix el barri barceloní del Raval. La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra porten a terme aquest dilluns una operació conjunta contra dues vivendes ocupades on es traficava amb heroïna i altres drogues, una al carrer de la Riereta i una altra al de Nou de la Rambla, totes dues al Raval sud, la zona de Ciutat Vella més castigada pel fenomen i on aquest ha degradat la convivència de mala manera a les comunitats i els carrers afectats. 

L'operació s'ha saldat amb tres detencions, segons informen fonts policials. Els dos arrestats del carrer Riereta són una parella formada per un home de nacionalitat dominicana i una dona de nacionalitat espanyola amb dos fills petits. Mari Carmen, veïna d'aquest carrer, ha explicat que la seva activitat va començar deu fer uns dos anys. "Les baralles de la parella eren terribles", explica. 

Notícies relacionades

Tots dos han sortit emmanillats i traslladats a les dependències policials. Pel que fa als cotxes de la Urbana i de Mossos, quan s'han retirat de la zona ha començat un aplaudiment espontani de diversos veïns que eren als balcons per celebrar una intervenció policial que esperaven des de feia molt temps. Ángel, membre d'Acció Raval, s'ha acostat a l'immoble per comprovar que, després del desallotjament dels traficants, no ha sigut tapiat. Si aquests espais queden lliures, al cap de poques hores, poden ser reocupats per nous camells. 

Fa 10 dies membres de les dues policies van entrar en dos pisos ocupats per narcotraficants al número 22 del carrer d'en Roig, també el Raval. Aquesta finca, convertida en un vaixell fantasma com a conseqüència, primer, de l'especulació immobiliària, i de les ocupacions per part de traficants de drogues, després, s'havia convertit en un símbol de la plaga dels narcopisos al barri. Van ser detingudes tres persones i l'Ajuntament de Barcelona va complir el seu compromís de tapiar les vivendes dedicades al tràfic de drogues que siguin propietat de bancs o fons d'inversions. De tota manera, els narcotraficants hi van tornar quan van quedar en llibertat i van ser els veïns els que els van haver de fer fora de nou i tornar a tapiar les vivendes.