El jurat declara culpable Morate dels assassinats de dues dones a Conca

La fiscal demana 48 anys de presó per l'assassinat de la seva exnòvia i d'una amiga d'aquesta

zentauroepp40656361 juicio morate171029200722

zentauroepp40656361 juicio morate171029200722 / Jose del Olmo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CONCA

El jurat popular que ha jutjat Sergio Morate pels assassinats l’agost del 2015 de la seva exnòvia Marina Okarinska i una amiga d’aquesta, Laura del Hoyo, va declarar ahir l’acusat culpable per unanimitat dels fets que se li imputen.

Al llarg de tota la setmana, l’Audiència Provincial de Conca va acollir sis sessions d’un judici on desenes de testimonis i proves pericials van ser posats a disposició d’un jurat popular format per set homes i dues dones.

Va ser ahir mateix quan els membres del jurat es van retirar a deliberar després que el magistrat president de l’Audiència Provincial de Conca, José Eduardo Martínez Mediavilla, els hagués entregat el qüestionari de 36 preguntes que havien de respondre per emetre el seu veredicte, més quatre d’addicionals. El jurat va emetre el veredicte unànime de culpabilitat unes sis hores després. En totes les preguntes el jurat va considerar provats tots els fets exposats pel Ministeri Fiscal durant el judici.

Notícies relacionades

La fiscal demana 48 anys de presó per la mort de les noies i indemnitzacions superiors als 500.000 euros. Per la seva banda, l’acusació particular de la família de Marina Okarinska demana 31 anys i tres mesos de presó i la de Laura del Hoyo, 25 anys de presó. El judici va quedar vist per a sentència.

Els cossos de les dues noies van ser trobats semienterrats en una fossa de la localitat de Palomera, a uns 10 quilòmetres de Conca, el 12 d’agost del 2015. Cada dia, a les portes de l’Audiència Provincial de Conca, han esperat Morate familiars de les dues dones assassinades, que l’han increpat tant a l’arribada com a la sortida.