A Girona

La Guàrdia Civil de l'1-O s'allotja al càmping de les maniobres militars de l'Escala

Un grup de persones van protagonitzar ahir a la nit una cassolada davant la instal·lació

zentauroepp40676653 l escala alt emporda societat 150 guardes civils allotjats171025142826 / GUSTAU NACARINO

zentauroepp40676653 l escala  alt emporda  societat 150 guardes civils allotjats171025142826
zentauroepp40674956 cassolada de protesta davant del c mping de l escala que all171025101432

/

1
Es llegeix en minuts

Diversos agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya arran de l'1-O s'allotgen des d'aquest dimarts al càmping Illa Mateua de l'Escala (Alt Empordà), on aquest estiu es van fer les polèmiques maniobres militars en les quals va participar el cos. Aquest fet va provocar la dimissió del regidor del PDECat a l'EscalaMartí Guillem, només dos dies després que l'Exèrcit fes les maniobres. 

L'adjunta a direcció del càmping, Eva Maria Trias, ha explicat que l'establiment està tancat al públic i que la contractació s'ha fet a través d'una agència. Trias remarca que es tracta d'un negoci privat que es dedica a oferir allotjament i, encara que admet que hi pot haver detractors, insisteix que "som un país democràtic on tothom és lliure de pensar el que vulgui".

D'entrada, ahir a la nit, cap a les 23.00 hores, un centenar de persones es van concentrar a les portes de la instal·lació per fer una cassolada al crit de "fora les forces d'ocupació". Altres persones van circular en vehicle davant de les instal·lacions tocant el clàxon en senyal de rebuig a la seva presència. 

"Un país democràtic"

Trias defensa l'actuació del càmping, però admet que "estem en un país democràtic on hi ha llibertat d'expressió". "Nosaltres no ens posicionem, som empresaris, els empresaris que, de moment, ens mantenim aquí i no fem com les 1.400 empreses que han fugit de Catalunya", diu.

Notícies relacionades

El càmping ja va ser objecte de polèmica aquest estiu. El 7 de juliol l'establiment va organitzar una exhibició de maniobres militars on van participar una vintena d'efectius de la Guàrdia Civil i de l'Exèrcit. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van tirar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes.

Després, van arribar nedant a la costa i van accedir a les instal·lacions del càmping, que els va invitar a fer l'activitat com un "element més d'animació" dels que realitzen en el complex. La situació va provocar un fort enrenou en la població i va forçar la dimissió del seu propietari, Martí Guillem, fins llavors regidor del PDECat a l'oposició del municipi.