Detingut per llançar una cadira a un guàrdia civil en un col·legi de l'1-O

La Guàrdia Civil ha arrestat un home de 40 anys per un incident que va tenir lloc a Sant Joan de Vilatorrada

Detingut per llançar una cadira a un guàrdia civil en un col·legi de l’1-O / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut avui un home de 40 anys acusat de llançar una cadira a un agent de l'institut armat que participava en el dispositiu per impedir la votació de l'1-O en un col·legi electoral a Sant Joan de Vilatorrada (Bages).

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, amb aquesta detenció, que s'ha practicat avui a Manresa (Bages), ja són sis les persones arrestades per l'institut armat per agressions a agents de l'autoritat el dia 1 d'octubre, en el dispositiu per impedir el referèndum, que havia sigut suspès pel Tribunal Constitucional.

El detingut ha sigut arrestat aquest matí a Manresa (Bages) i ha sigut traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), per a la instrucció de diligències, acusat d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat.

Notícies relacionades

L'agressió va tenir lloc l'1-O a la tarda, quan components del Grup de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil es disposaven a entrar a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada per decomissar el material electoral del referèndum, en compliment de l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons la Guàrdia Civil, quan el primer agent accedia al vestíbul de les instal·lacions de l'Institut, un home, l'ara detingut, li va llançar una cadira. L'agent va caure a terra i va patir ferides al coll, el canell dret i les tíbies de les dues cames, de les quals va haver de ser atès en un hospital de Manresa.