DESTACATS DEL DIA

L'independentisme guanya però no creix després de l'1-O i altres notícies del dia, en un minut

sondeo puigdemont

sondeo puigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) L'independentisme mantindria la seva majoria sense arribar al 50%. Segons una enquesta del GESOP per a EL PERIÓDICO, si se celebressin ara eleccions a Catalunya, Esquerra guanyaria els comicis amb 44 diputats, el PDECat seria la quarta força amb 19 i la CUP resistiria. En uns eventuals comicis generals, ERC agafaria avantatge al Congrés.


2) La Generalitat descarta la convocatòria d'eleccions. Turull afirma que la crida a les urnes "no està sobre la taula" de l'Executiu català.

Junqueras, Puigdemont i Turull, l'1 d'agost. / RICARD CUGAT


3) El suport socialista a l'aplicació del 155 està generant tensions en el si del PSC. Un grup d'històrics del sector catalanista d'aquest partit han fet públic un manifest en què demanen al partit que lidera Miquel Iceta que s'oposi a l'aplicació d'aquest article.

L'històric dirigent socialista Raimon Obiols. / CARLOS MONTAÑÉS

Notícies relacionades

4) La Llombardia i el Vèneto aconsegueixen majoria per ampliar les seves competències. Ara les dues regions italianes, que van celebrar ahir referèndums consultius, hauran de negociar amb Roma la transferència de 23 capítols centralitzats.

EFE / FLAVIO LO SCALZo / Matteo Salvini, líder de la Lliga Nord, somriu al seu col·legi electoral, a Milà, el 22 d'octubre. /


5) Ripoll, el laboratori contra la islamofòbia. Les escoles de la localitat intenten girar full després dels atemptats gihadistes. 

ALBERT BERTRAn / Sania (amb vel verd), estudiant de l'institut Abat Oliba, amb les seves amigues Erashna i Indier, dilluns passat a Ripoll. /