DESTACATS DEL DIA

Cop de destral a l'autogovern i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40626778 rajoy171021134823

zentauroepp40626778 rajoy171021134823 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Rajoy agafa les regnes. El president demana aval al Senat per desplegar un 155 molt dur, cessar els consellers de la Generalitat i bloquejar el Parlament si Puigdemont no convoca eleccions en cinc dies. El president demanarà un ple de la Cambra catalana perquè actuï "en conseqüència".


2) La manifestació per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart es converteix en un clam contra el 155. Els membres del Govern es van posar davant la marxa, a la qual van assistir unes 450.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Mira les imatges de la protesta d'ahir a Barcelona.

FERRAN NADEU / Manifestació per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart al passeig de Gràcia.  / 


3) El suport dels socialistes al 155 obre una esquerda al PSC. Núria Parlon deixa l'executiva del PSOE i diversos alcaldes rebutgen les mesures del Govern central.

Miquel Iceta i Núria Parlon, en una reunió de la comissió executiva del PSC al gener. / EFE / ANDREU DALMAU


Notícies relacionades

4) El pilot mallorquí Joan Mir es proclama campió del món de Moto3Moto3 al GP d'Austràlia. El jove, de 20 anys, és el pilot espanyol número 19 que es corona campió del món i conquista el títol número 47 per al motociclisme espanyol. En MotoGP, Marc Márquez ha guanyat superant Rossi i Viñales, un triomf que el deixa a les portes d'aconseguir el títol de MotoGP.

Mir mostra aquest diumenge una pissarra que l'acredita com a campió del món de Moto3, a Phillips island (Austràlia) / ANDY BROWNBILL (AFP)


5) El Barça guanya el cuer en un partit espès (2-0). Iniesta va rematar el triomf blaugrana, després d'un gol il·legal, sobre un Màlaga de guant blanc. El Madrid, sense gol, ansiós i assetjat per les lesions, s'enfronta avui a l'Eibar.

JORDI COTRINA / Iniesta recupera la pilota davant Juanpi. /