La contaminació a Itàlia es veu des de l'espai

Torí insta els veïns a tancar portes i finestres

zentauroepp40613721 fotograf a espacial de la contaminaci n atm sferica del vall171020121331

zentauroepp40613721 fotograf a espacial de la contaminaci n atm sferica del vall171020121331

1
Es llegeix en minuts
Agències

La contaminació ha arribat a nivells alarmants al nord d'Itàlia en els últims dies, i això ha portat l'Ajuntament de Torí a demanar als veïns que tanquin portes i finestres, es quedin a l'interior i evitin la pràctica esportiva a l'aire lliure.

Aquest dimecres, es va detectar a la ciutat una concentració de partícules de 114 micrograms per metre cúbic, més del doble del valor màxim establert, 50 micrograms. Des del començament de l'any, el llindar de 50 micrograms s'ha superat 69 dies.

El regidor de Medi Ambient, Alberto Unia, ha fet una crida, "sobretot a les persones grans, els nens i les persones amb malalties cardiorespiratòries", a no obrir "portes i finestres". També ha desaconsellat l'"activitat física intensa i prolongada a l'aire lliure". A més, ha exhortat els ciutadans que s'hagin de desplaçar a peu o en bici que ho facin "en el mínim temps possible i lluny dels carrers amb trànsit pesant."

Notícies relacionades

Torí també ha limitat el trànsit dels vehicles dièsel més contaminants.

A Twitter, l'astronauta italià Paolo Nespoli va difondre dimecres una imatge en què es veu una massa negra sobre el nord d'Itàlia.