tempestes intenses

Les pluges descarreguen més de 100 litres a les Terres de l'Ebre

Un home resulta ferit a Tarragona, al rebre l'impacte d'un banc arrossegat pel fort vent

Els bombers han bombat aigua en una residència d'avis que s'ha inundat a Gandesa

fcasals40588720 pluja gandesa171018191117

fcasals40588720 pluja gandesa171018191117

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El front de pluges que des d'aquest dimecres afecta bona part de Catalunya ha deixat registres excepcionals en algunes poblacions, com Gandesa, on fins a les nou del vespre s'han recollit 112 litres d'aigua, i el pantà de Siurana, amb 118. L'interior de Tarragona i de Lleida han sigut, de fet, els punts en què les precipitacions han sigut més abundants, segons dades facilitades pel Servei de Meteorologia de Catalunya (SMC-Meteocat). El temporal, que ha arribat acompanyat de fortes ratxes de vent, ha provocat talls de carreteres, interrupcions en el servei ferroviari i el subministrament elèctric, i ha provocat ferides a una persona a Tarragona, després que el fort vent fes volar un banc.

Les precipitacions s'han estès des de mitja tarda cap a la costa catalana, on està activat el pla Inuncat davant la possibilitat de tempestes de gran intensitat. El front seguirà sobre Catalunya fins aquest dijous al matí, quan segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ja començarà a remetre.

El ferit de la capital del Tarragonès és un home que s'ha trencat la cama al rebre l'impacte d'un banc urbà, arrencat per la tromba d'aigua i vent al carrer cèntric del Gasòmetre, ha informat l'ajuntament de la capital tarragonina. A més, a la ciutat hi han caigut una vintena d'arbres i molts carrers han hagut de ser tallats, entre ells l'últim tram de la rambla Nova i el passeig de la platja del Miracle.

Residència d'avis de Gandesa

A Gandesa, les pluges han inundat una residència d'avis, sense causar ferits, i ha obligat els usuaris del centre assistencial a refugiar-se als pisos superiors de l'immoble, han informat els Bombers de la Generalitat, que han hagut de treballar per retirar materials que bloquejaven l'accés a l'edifici. La residència està situada a la carretera de Bot, que també ha quedat tallada.

Notícies relacionades

Protecció Civil també ha emès una alerta del pla Ferrocat, després que un arbre caigués sobre les vies a la línia R-15, entre Riudecanyes i Reus, que ha deixat parat un tren amb 40 passatgers a bord.

Incidències a Andalusia

Les pluges han provocat centenars d'incidències a Andalusia, des de dimarts a les 23.00 hores fins aquest dimecres a les 11.00 hores. Segons informa el Servei d'Emergències del 112 a Andalusia, la província de Cadis, amb 221 emergències gestionades, ha concentrat el gruix dels avisos relacionats amb les tempestes, si bé també s'han atès casos a Màlaga (70), que ha començat a registrar incidents a partir d'aquest dimecres a les 7.30 hores, així com a Sevilla (56), Còrdova (36) i Granada (19).