Temps de tardor

Arriben les pluges a Catalunya

A Tarragona s'esperen les precipitacions més intenses

fcosculluela38674317 barcelona   barcelones     30 05 2017    sociedad   suplemen170723193637

fcosculluela38674317 barcelona barcelones 30 05 2017 sociedad suplemen170723193637 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Acabat el temps estival, arriben les pluges, tan esperades en molts territoris. Un total de 14 províncies de la Península i les Balears tindran activat aquest dimecres avís per reg (groc) o risc important (taronja) de pluges intenses o tempestes, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). El Meteocat també avisa de precipitacions. 

Així, l'avís per risc important per pluges i tempestes s'ha activat per a Tarragona, on es poden acumular uns 40 litres per metre quadrat en una hora, i per pluges a Osca, on s'esperen fins a 80 litres per metre quadrat en 12 hores.

A més, s'ha activat el risc de tempestes (groc) i pluges a Barcelona, Castelló, València i Mallorca, mentre que, amb caràcter general, l'Aemet ha pronosticat precipitacions fortes o persistents aquest dimecres a Andalusia, l'Estret, a l'entorn del Pirineu, Catalunya i les Balears i no les descarta en altres zones.

Concretament, ha explicat que a la Península i les Balears s'esperen precipitacions generalitzades que podran ser localment fortes o persistents a l'oest de Galícia, entorn de l'oest del Sistema Central, altres zones d'Extremadura, Castella-la Manxa, Navarra, Osca i Lleida i, de forma més probable i acompanyades de tempestes ocasionals, a Andalusia, l'Estret, àrea Pirinenca i est de Catalunya i les Balears.

Notícies relacionades

Pel que fa a les temperatures, s'espera que les diürnes baixin a la major part del país, de forma notable (6 a 9 graus centígrads) al centre i interior est peninsular, excepte al litoral mediterrani i les Balears, on es mantindran sense canvis. Les nocturnes baixaran als vessants atlàntic i cantàbric.

El cap de setmana, les temperatures es tornaran a recuperar a Catalunya.