Adormida i en perfecte estat de salut

Trobada protegida pel seu gos una nena de 2 anys que va estar 7 hores perduda a Àvila

La nena va ser localitzada de matinada a la muntanya, adormida i en perfecte estat de salut

2017-10-1 auxilio nina avila 1

2017-10-1 auxilio nina avila 1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nena de dos anys, que es va perdre a la muntanya, a prop de Gil García (Àvila) quan va sortir a passejar amb el seu pare, va ser localitzada en perfecte estat de salut adormida i arraulida amb el seu gos. Els grunyits de l'animal van ajudar els agents de la Guàrdia Civil a localitzar la nena, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Els fets van passar dilluns al vespre quan, cap a les 19.20 hores, es va rebre una trucada al servei d'emergències de Castella i Lleó 1-1-2 que alertava de la desaparició d'una nena de 2 anys i d'un gos coniller, quan estava passejant amb el seu pare a la muntanya de la localitat de Gil García.

Seguidament es va activar un dispositiu de recerca i localització, compost per guàrdies civils de la regió, entre ells el Grup de Rescat i Intervenció a la Muntanya (Greim), Protecció Civil, i nombrosos voluntaris de la localitat.

A més es va sol·licitar el suport de la Unitat d'Helicòpters i el Servei Cinològic, que tenien previst unir-s'hi a primera hora del dia.

La localització d'empremtes de la nena en un dels camins de la muntanya, a diversos quilòmetres del lloc de la desaparició, es va prendre com a referència per a la recerca i després de set hores de recerca el sergent en cap del Greim d'Àvila i membres del Seprona van sentir el grunyit del gos, i això va permetre localitzar la nena, que estava arraulida i adormida al costat d'uns esbarzers, protegida pel seu gos.

Notícies relacionades

Una vegada comprovat que l'estat físic i psíquic de la nena era bo, excepte per unes rascades al cos, va ser traslladada als serveis sanitaris per ser reconeguda, i després es va produir un emotiu retrobament amb els seus pares, que havien participat molt activament en la recerca.

El Grup de Persones de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Àvila, està fent tasques d'investigació per aclarir els fets.