MEDI AMBIENT

Madrid desactiva aquest dilluns el protocol anticontaminació

La ciutat va arribar a tenir restringida la velocitat en els seus accessos i l'aparcament a la zona del centre

zentauroepp40520147 graf001  madrid  13 10 2017   detalle del mensaje que puede 171015125225

zentauroepp40520147 graf001 madrid 13 10 2017 detalle del mensaje que puede 171015125225 / ZIPI

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Madrid desactiva el protocol de contaminació per a aquest dilluns mentre segueix recomanant la importància de l'ús del transport públic, l'ús compartit del vehicle privat i la moderació en la seva utilització.

Els nivells de NO2 (diòxid de nitrogen) registrats a les estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància, Predicció i Informació de la Qualitat de l'Aire es van mantenir durant el dissabte per sota del nivell de preavís. Aquest diumenge es mantenen les limitacions de velocitat a 70 km/h a la M-30 i a les vies d'accés a la ciutat a l'interior de la M-40.

El consistori madrileny ha mantingut durant tota la setmana restriccions al trànsit per intentar mitigar els efectes de l'alta contaminació, davant la falta de previsió de pluges. Divendres passat va activar per tercera vegada des del gener del 2016 el conegut com a escenari 2 que implica que està prohibit aparcar dins de la M-30 als usuaris de vehicles no residents (en zones i l'horari comprès al Servei d'Estacionament Regulat, SER), a més de prohibir circular a la M-30 i els accessos dins de la M-40 a més de 70 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

L'ajuntament es va plantejar també elevar un nivell el protocol divendres passat, amb l'aplicació de circulació selectiva segons matrícules, però ho va descartar perquè a l'estar en un pont ja hi havia menys vehicles circulant per la ciutat.

Després del cessament de l'episodi, l'Ajuntament de Madrid ha explicat en un comunicat que "vol agrair a la ciutadania la seva col·laboració en el compliment de les mesures adoptades durant aquest nou episodi d'alta contaminació, i als mitjans de comunicació per la seva difusió i la informació de servei, que han contribuït a la millora de la situació".