'Ophelia' es converteix en huracà i es dirigeix a Irlanda

El cicló es desvia i Galícia ja no està en la seva trajectòria prevista

zentauroepp40505642 mia50   miami  fl  eeuu   11 10 2017   gr fica cedida por el171012105914

zentauroepp40505642 mia50 miami fl eeuu 11 10 2017 gr fica cedida por el171012105914

1
Es llegeix en minuts
Efe / Miami

La tempesta tropical 'Ophelia' s'ha transformat en el desè huracà de l'actual temporada a l'Atlàntic, després d'arribar a vents màxims sostinguts de 120 quilòmetres per hora, ha informat el Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels EUA.

L'huracà, de categoria 1, se situa a l'est de la conca atlàntica i es mou en direcció est a 6 quilòmetres per hora. En la trajectòria pronosticada, l''Ophelia' passarà aquest cap de setmana entre els arxipèlags portuguesos de les Açores i Madeira, per posteriorment continuar cap a la Gran Bretanya.

En el seu últim butlletí, emès a les 21.00 GMT, el CNH, amb seu a Miami, situa dilluns que ve Irlanda en el con de trajectòria d'aquest fenomen meteorològic, encara que ja degradat com a tempesta tropical.

D'aquesta manera, la costa de Galícia desapareix d'una previsible trajectòria del cicló, com sí que es pronosticava en els anteriors butlletins d'aquest centre meteorològic.

Registre històric

L'huracà experimentarà una "lenta desviació cap al nord-est" entre aquest dijous i diumenge, seguit d'una "acceleració cap a l'est-nord-est o nord-est", d'acord al butlletí del CNH.

Notícies relacionades

L'enfortiment de l''Ophelia' al grau d'huracà ha suposat un registre històric que no es repeteix des de fa més d'un segle al constituir l'huracà número deu en aquesta activa temporada d'huracans.

Gairebé 350 persones han mort com a conseqüència directa o indirecta d'aquests fenòmens meteorològics, que han afectat el Carib, els EUA i diversos països centreamericans.

Temes:

Huracans Irlanda