Calor i bon temps per al pont del Pilar

Les temperatures es mantindran entre tres i 10 graus per sobre de la mitjana

zentauroepp40474361 gra053  cabanas  a coru a   09 10 2017   una mujer hac a eje171011112836

zentauroepp40474361 gra053 cabanas a coru a 09 10 2017 una mujer hac a eje171011112836 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts

El bon temps es quedarà durant el pont del Pilar, en què continuarà la situació anticiclònica amb estabilitat atmosfèrica a Catalunya i a gairebé tot Espanya, de manera que durant el dia predominarà el cel assolellat, les temperatures estaran entre tres i 10 graus per sobre dels valors normals per a aquesta època de l'any i no caurà ni una sola gota de pluja.

El Servei Català de Meteorologia (Meteocat) no espera cap tipus d'alerta meteorològica per a aquests dies, ni per precipitacions, vent ni baixada dràstica de les temperatures. Només alguns núvols en diversos punts de Catalunya dissabte i diumenge i temps anticiclònic.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu alguns intervals de núvols baixos matinals en zones del Cantàbric i del Mediterrani, nuvolositat d'evolució que s'anirà formant a les tardes en diferents àrees segons els dies i alguns núvols mitjans i alts a la resta del país, incloses les Canàries. "No s'esperen precipitacions en cap zona", precisa.

Meteorologia indica que de manera molt puntual es podrien formar algunes boires matinals a l'interior peninsular i també al litoral mediterrani i l'àrea cantàbrica degut als núvols baixos que es podrien formar.

Pel que fa a les temperatures, recalca que tendiran a mantenir-se o fins i tot a pujar lleugerament. Així, durant tot el pont del Pilar i en gran part del país hi haurà valors "molt superiors als habituals en aquesta època de l'any, tant pel que fa a les temperatures diürnes com les nocturnes".

De fet, els termòmetres rondaran els 34 graus en gran part del quadrant sud-oest peninsular i superaran els 30 en àrees de l'interior de Galícia i, més concretament diumenge, al litoral gallec i l'àrea cantàbrica.

Pel pont bufaran vents fluixos i predominarà la component est als litorals cantàbric i andalús. Seran una mica més intensos a l'Estret. Diumenge hi ha la possibilitat que s'intensifiquin al mar d'Alborán, les Rías Baixas i el Cantàbric oriental.

Per sobre de la mitjana

La predicció de l'Aemet indica que el pont començarà aquest dijous amb temperatures de 10 a 15 graus superiors a les normals en mitjanies de Gran Canària, Tenerife i Fuerteventura, així com punts de l'oest de Lleó, del Sistema Central i de les serres orientals d'Andalusia. L'anomalia serà de cinc a 10 graus més en gran part de l'interior peninsular i de les Canàries, de tres a cinc al litoral mediterrani i de les Canàries, així com les Balears, i els termòmetres marcaran els valors habituals només al litoral cantàbric.

Notícies relacionades

La situació tèrmica diürna serà similar divendres i les principals anomalies (de 10 a 15 graus més) es presentaran a l'àrea cantàbrica, els Pirineus, les serres orientals d'Andalusia i el Sistema Central.

Aquestes temperatures inusualment altes s'intensificaran dissabte al nord-oest i diumenge inclouran gairebé tot el terç nord-oest peninsular, mentre que baixaran a les províncies mediterrànies, que es quedaran en valors normals.