LA CONQUISTA DE L'ESPAI

Elon Musk redissenya el pla de la seva missió a Mart

SpaceX preveu viatjar al planeta vermell el 2022

musk

musk / PETER PARKS (AFP)

2
Es llegeix en minuts

SpaceX, l'empresa aeroespacial d'Elon Musk, fundador de Tesla, ha ajustat els seus plans per instal·lar una missió a Mart. El fabricant ha reduïtla mida del coet amb l'objectiu de reduir costos i de poder començar a construir la nau en el primer semestre del 2018. Així ho ha explicat aquest divendres Musk durant una conferència a Adelaide (Austràlia) en el marc d'un congrés internacional aeroespacial.

Musk preveu realitzar el primer viatge d'un coet al planeta vermell el 2022, però no serà fins al 2024 quan tindrà lloc la primera missió amb humans. S'avançarà així a la NASA, que no preveu enviar l'home a Mart fins al cap d'una dècada, el 2034.

En un principi, el projecte de SpaceX contemplava utilitzar vehicles espacials de suport a la càpsula principal, batejada amb el nom de Red Dragon (Drac vermell), però ara el projecte se centra en un únic coet, més petit que el projectat inicialment. "Estic gairebé convençut que podrem acabar la nau i tenir-la a punt per a un llançament d'aquí cinc anys", ha assenyalat Musk.

El coet, que viatjaria sense passatgers el 2022, podria transportar 100 persones, i fins i tot es podria utilitzar com a transport ràpid a la Terra, segons Musk.

Altres projectes al planeta vermell

El de Musk no és l'únic projecte amb Mart com a objectiu. La firma Lockheed Martin Corp també ha desvelat els seus plans per al planeta vermell. El seu projecte inclou una estació que funcionaria com a "campament base" i, en una fase posterior, l'aterratge de quatre astronautes. "Sabem que el planeta és fred i bastant inhòspit, així que començarem amb robots", ha anunciat aquest divendres Rob Chambers, director d'estratègia de vols espacials de Lockheed Martin Corp, durant una entrevista a Austràlia.

Notícies relacionades

Chambers no ha parlat de dates, però la seva missió seria en col·laboració amb la NASA. L'agència espacial dels EUA preveu arribar a Mart en la dècada del 2030.

Mart està situat a 225 milions de quilòmetres de la Terra i el projecte d'instal·lar-hi una colònia humana, després d'un viatge que dura entre sis i nou mesos, és extremadament ambiciós. SpaceX, la firma que Musk va crear amb el principal objectiu de colonitzar Mart, és un dels diversos projectes privats i governamentals que busquen portar l'home al planeta vermell. També el fundador d'Amazon.com, Jeff Bezos, treballa en una idea similar a través de la firma Blue Origin. En aquest cas, es tracta de la construcció d'un vehicle pesant anomenat New Armstrong per viatjar a Mart.