DESTACATS DEL DIA

Trump defensa la unitat d'Espanya davant Rajoy i altres temes del dia, en un minut

zentauroepp40294947 rajoy trump170926191927

zentauroepp40294947 rajoy trump170926191927 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Aquestes són les cinc notícies clau per començar el dia informat:

1/ Trump defensa la unitat d'Espanya davant Rajoy. L'actual president dels EUA va mostrar el seu suport a una Espanya unida, tal com va fer el seu antecessor, Barack Obama. El mandatari nord-americà, que semblava estar informat del gran suport al referèndum, no va voler anar més enllà. "Seria una tonteria anar-se'n", va afegir Trump durant la roda de premsa al Rose Garden.


2/ La fiscalia exigeix als Mossos precintar els col·legis electorals. La policia autonòmica haurà d'evitar que s'instal·lin urnes a 100 metres dels punts de votació. Només de conèixer la decisió del fiscal, els màxims comandaments dels Mossos han expressat la seva preocupació perquè al·leguen que la clausura dels locals podrien comportar problemes d'ordre públic.


3/ El cos de l'home recuperat al pantà de Susqueda estava lligat de mans. Tots els indicis apunten que els cossos recuperats aquest dimarts són els del Marc i la Paula, la jove parella del Maresme que va desaparèixer el 24 d'agost. La confirmació oficial arribarà quan es practiqui l'autòpsia als dos cossos.


Notícies relacionades

4/ Barcelona reprèn els tràmits per ressuscitar les obres de les Glòries. La comissió d'Urbanisme aprova el projecte per acabar el primer túnel i fer el segon. Els treballs, aturats des del maig, es reprendran a principis del 2018 i tindran un cost de 149 milions d'euros.


5/ Els Rolling Stones porten avui a l'Estadi Olímpic de Barcelona el seu 'tour' 'Stones no filter'. Hores abans, parlem amb Ron Wood, que assegura que en els concerts de la mítica banda es pot veure el futur del rock'n'roll.