DESTACATS DEL DIA

Indignació per la urpada a l'1-O i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp40198645 barcelona   20 09 2017       pol tica       concentraci n fr170920162212

zentauroepp40198645 barcelona 20 09 2017 pol tica concentraci n fr170920162212 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquestes són les cinc notícies per començar el dia informat: 

1/ El cop al referèndum de l'1-O desencadena la indignació a Catalunya. Una operació llampec de la Guàrdia Civil en quatre conselleries, altres organismes de la Generalitat i fins i tot alguna empresa privada ha acabat amb detencions i incautacions com els gairebé 10 milions de paperetes confiscades a Bigues i Riells. Una multitud, no només d'independentistes, ha reaccionat omplint els carrers del centre de Barcelona i de les principals ciutats del país. Seguim en directe totes les reaccions.


2/ Hisenda pagarà totes les despeses relacionades amb protecció social, salut, educació o serveis socials. També els sous dels més de 227.000 empleats de la Generalitat i de tot el seu sector públic. Queden fora de pressupost mentre duri aquest bloqueig de comptes les partides relacionades amb vivenda, promoció econòmica, R+D, subvencions, agricultura cultures, entre altres àrees.


3/ El terratrèmol de Mèxic ja ha causat més de 225 morts. Més d'una vintena d'espanyols segueixen sense estar localitzats després del sisme de 7,1 que va sacsejar diverses zones del país, segons un nou balanç del Ministeri d'Exteriors i de Cooperació, que únicament ha confirmat una mort.  Els serveis d'emergències treballen contra rellotge per intentar rescatar supervivents.


Notícies relacionades

4/ El 72% de les denúncies per abusos sexuals a menors s'arxiven per falta de proves. L'oenagé Save the Children explica que el procés judicial és un infern que dura una mitjana de tres anys i obliga a declarar fins a quatre vegades.


5/ Cop del Betis al Reial Madrid. Els bètics guanyen els blancs al Bernabéu amb un gol de Sanabria. Els de Cristiano Ronaldo queden així a 7 punts del Barça en la classificació de la Lliga.