Els Mossos carreguen per envoltar l'entrada de la Conselleria d'Economia

Antiavalots de la policia catalana van utilitzar la porra per permetre la sortida de la Guàrdia Civil

Els agents de la Guàrdia Civil surten de la Conselleria d’Economia, aquesta matinada. / ELISENDA PONS / VÍDEO: GUILLEM SÀNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han carregat finalment, cap a les dues de la matinada, contra alguns manifestants que s'han negat a atendre els seus avisos perquè deixessin pas a l'entrada principal de la Conselleria d'Economia.

Per dur a terme aquesta càrrega, els agents han fet ús únicament de les porres. L'acció tenia el propòsit de recuperar el control de l'entrada principal de la conselleria per facilitar la sortida dels agents de la Guàrdia Civil que hi havien entrat a les vuit del matí per registrar-la.

Aquesta operació policial, amb 14 funcionaris i càrrecs electes del Govern arrestats, va provocar una manifestació independentista de protesta davant el departament d'Economia, ubicat a la rambla de Catalunya. La protesta, que va arribar a convocar 40.000 persones, va ser desconvocada formalment per l'ANC i Òminum Cultural a les 12 de la nit.

Aquest va ser el compromís que van aconseguir arrencar els agents de la unitat de mediació dels Mossos, que buscaven un punt de trobada entre les entitats sobiranistes i la delegació de la Guàrdia Civil.

Quan a través dels altaveus es va comunicar als manifestants que la protesta es donava per acabada, més de 1.000 persones en van fer cas omís i van seguir davant la conselleria. Dues hores més tard, els Mossos van actuar. La seva intervenció va ser precedida d'avisos per megafonia. La càrrega va ser rebuda amb insults. Hi va haver algun llançament d'objectes contra el cordó policial i també algun manifestant es va encarar amb els agents. També hi va haver altres presents que van demanar insistentment que no s'ataqués els Mossos. 

Notícies relacionades

A les tres de la matinada, la rambla de Catalunya ja estava gairebé pràcticament buida i la comitiva judicial va poder sortir sense més problemes. 

No va poder marxar amb els mateixos cotxes amb què havia arribat al matí. Després d'hores aguantant l'embat de la multitud, els vehicles tenien les rodes punxades i els vidres trencats i estaven plens de bonys, adhesius i pintades.