DESTACATS DEL DIA

Hisenda intervé 'de facto' les finances de la Generalitat i altres notícies, en un minut

abertran40120274 madrid 15 09 2017 politica rueda de prensa despues de la reu170918140757

abertran40120274 madrid 15 09 2017 politica rueda de prensa despues de la reu170918140757

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquestes són les cinc notícies per començar el dia informat: 

1/ Hisenda limita l'ús de les targetes de crèdit dels alts càrrecs del Govern. L'objectiu d'aquesta mesura: evitar qualsevol via de finançament del referèndum de l'1-O. Els pagaments a compte d'aquestes targetes de crèdit només seran atesos per les entitats financeres en la mesura en què vagin acompanyats d'un certificat d'Intervenció General. Aquesta mesura suposa la intervenció 'de facto' de les finances de la Generalitat.


2/ La Fiscalia del TSJC prendrà avui declaració als alcaldes que recolzen l'1-O. Els primers a comparèixer seran els primers regidors d'Oliana, el Pont de Suert i Mollerussa.

3/ Llum verda al Congrés dels Diputats al diàleg amb Catalunya. La taula territorial ideada pel PSOE, que començarà a treballar després del referèndum unilateral de l'1-O, comptarà amb el suport del PP, Podem i PDECat. Aquest organisme ha sigut definit com “la comissió per a l'avaluació i modernització de l'Estat autonòmic”.


Notícies relacionades

4/ Ryanair cancel·la desenes de vols cada dia per problemes d'operativa. L'aerolínia de baix cost irlandesa viu una crisi que recorda la que va patir Vueling l'estiu del 2016. La cancel·lació afecta rutes des de Barcelona a Fes, Eivissa, Brussel·les, París o Londres, entre altres destins. La firma haurà d'afrontar un sobrecost de 20 milions d'euros només en indemnització.


5/ El grup de rock Itaca Band denuncia haver sigut condemnat sense denúncia. La formació catalana ha hagut de parar la seva activitat per l'acusació que un membre va cometre una agressió masclista. No hi ha denúncia del suposat fet, que s'ha propagat per internet i ha originat boicots.