ART URBÀ

Rajoy i Puigdemont, del petó al combat de boxa

L'artista urbà Tvboy torna a representar en dos cartells l'enfrontament entre els dos presidents

carteles

carteles

1
Es llegeix en minuts

Si al mes de juliol Mariano Rajoy i Carles Puigdemont es feien un petó a la plaça de Sant Jaume, aquesta matinada es desafiaven al combat de boxa que disputaran l'1-O. Així ha interpretat i reflectit a través de tres cartells l'artista urbà Tvboy l'enfrontament que mantenen els presidents dels executius espanyol i català.

Notícies relacionades

‘La tercera vía’, l'efímera obra que Tvboy va col·locar a la banda del carrer del Bisbe que desemboca a la plaça de Sant Jaume, representava l'amorós i impossible petó entre Rajoy i Puigdemont. Aquesta matinada, al mateix lloc, l'artista hi ha posat un cartell amb fons groc en què s'anuncia “el combat de l'any” i en què els mateixos protagonistes, un al costat de l'altre, vestits de boxejadors i amb els punys enguantats, s'enfrontaran l'1-O. Poc després, a la plaça de Sant Miquel, també a la zona, Tvboy hi ha col·locat una altra versió del mateix cartell, aquesta vegada amb fons de color rosa.

La particular primera aportació de l'artista al procés va durar només unes hores abans que un home, amb aspecte d'operari, la retirés. Diversos transeünts van tenir temps d'interaccionar amb el cartell, fotografiant-lo. Els nous cartells han sigut col·locats unes hores abans de la concentració a la plaça de Sant Jaume dels alcaldes favorables a posar les urnes l'1-O. En aquesta ocasió, la incògnita és quantes hores es mantindran al seu lloc els dos cartells i si algú hi podrà interaccionar.