Avançament de la tardor

Notable baixada de temperatures

L'arribada d'un front provoca pluges en nombrosos punts de Catalunya

fcosculluela38674317 barcelona   barcelones     30 05 2017    sociedad   suplemen170723193637

fcosculluela38674317 barcelona barcelones 30 05 2017 sociedad suplemen170723193637 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Canvi brusc de temps, com estava previst. Aquest divendres ja ha començat amb un notable descens de temperatures, amb un ambient propi de la tardor. Ho subratlla el Meteocat, que destaca que la situació millorarà cap al final del cap de setmana.

El matí d'aquest divendres plou en diversos punts de Catalunya. L'Agència Estatal de Meteorologia ha anunciat nevades en cotes altes dels Pirineus. En el conjunt d'Espanya també ha refrescat.

Es manté activat un avís a la Costa Brava en previsió de vents forts de component nord. Les pluges, malgrat tot, seran benvingudes. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest l'estiu (període juny-agost) no només ha sigut un dels més càlids de la història recent a Catalunya, sinó també molt sec, amb precipitacions que en gran part del territori s'han situat en el 30% dels valors mitjans de les últimes dècades.

A més de les precipitacions a Catalunya s'esperen pluges a les Balears, al País Valencià, Múrcia, al sud-est d'Albacete i a l'interior d'Almeria. Els xàfecs també són possibles, de manera més feble i dispersa, en altres zones del terç oriental peninsular i del Sistema Ibèric, i seran més probables com més cap a l'est, amb cota de neu als Pirineus d'entre 1.800 i 2.200 metres.

Notícies relacionades

A l'extrem nord de Galícia, al Cantàbric i al nord-oest de Navarra, el cel estarà ennuvolat o tapat amb precipitacions, localment persistents al litoral oriental, on no es descarta que puntualment siguin fortes i amb alguna tempesta ocasional.

A les Canàries, intervals ennuvolats sense descartar, al nord i a les zones altes d'illes de més relleu, alguna precipitació ocasional acompanyada de tempesta.