12 dies desapareguda

Busquen la vaca Rebeca, que va fugir d'unes festes de Borriana

A Twitter s'ha creat un perfil seu en què l'animal proclama la seva voluntat de seguir sent lliure

vacarebecca

vacarebecca

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Dues dotacions de bombers recolzades per un dron busquen des de fa 12 dies una vaca que es va escapar de les festes taurines de Borriana (Castelló) el 3 de setembre i a Twitter s'ha creat el perfil 'La vaca Rebeca', en què l'animal proclama la seva voluntat de seguir sent lliure.

Segons han informat fonts del Consorci Provincial dels Bombers a Efe, quatre bombers de dues dotacions estan buscant l'animal amb dos vehicles després que ahir fos vist però finalment fugís sense que el poguessin atrapar.

Els bombers compten amb el suport d'un membre de l'equip de voluntaris digitals d'emergències de la Comunitat Valenciana, que amb un dron col·labora en les tasques de localització de l'animal.

La vaca Rebeca es va escapar amb una altra vaca de les festes de Borriana el 3 de setembre i, encara que la seva companya va poder ser localitzada i atrapada l'endemà de la fuga, ella segueix sense ser capturada.

Ahir va ser localitzada però va fugir una altra vegada

Ahir els bombers, juntament amb la Policia Local de la localitat, membres de Protecció Civil, una unitat canina i el pilot del dron van poder localitzar l'animal al terme de Borriana amb les imatges aèries.

Una vegada localitzada, es va desplaçar fins a la zona un pastor amb diversos esquellers i la vaca s'hi va acostar, però, segons han explicat des del Servei d'Informació de Bombers (SIAB), "es va espantar al veure la gent que formava el dispositiu" i finalment va fugir i no la van poder atrapar.

Reprès el dispositiu

Durant la nit els esquellers s'han quedat a la zona, però aquest matí la vaca no ha pogut ser localitzada, i avui s'ha reprès el dispositiu de recerca.

Mentrestant, a Twitter s'ha creat el perfil @LaVacaRebeca en què l'animal està rebent missatges de suport perquè segueixi en llibertat.

En aquesta xarxa social i a través del creador del perfil, la vaca Rebeca afirma que està "cansada després d'haver estat corrent massa" i demana que quan sigui capturada "m'acaricieu una mica perquè estaré espantada i molt famolenca".

Notícies relacionades

Des del compte de Prevenció d'Incendis de la Comunitat Valenciana demanen a la vaca que "corri" i altres usuaris l'animen a "no deixar que t'atrapin" i la qualifiquen de "sàvia".

El perfil de la vaca lloa la feina del SIAB, demana poder parlar amb el pilot del dron i diu que està buscant "un negociador".