DESTACATS DEL DIA

Els terroristes de Ripoll tenien 100 quilos d'explosius per atemptar a BCN i altres notícies, en un minut

Els terroristes d’Alcanar tenien 100 quilos d’explosius per atemptar a Barcelona. / ANNA MAYOR-ACN / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies per començar el dia informat: 

1/ Els terroristes de Ripoll tenien 100 quilos d'explosius per atemptar a Barcelona. Els terroristes de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 d'agost havien planificat un atac sense precedents a Europa. Els gihadistes van fabricar TATP (triperòxid de triacetona) per omplir uns 20 sacs de 5 quilos amb què haurien carregat tres furgonetes. 


2/ El Govern dels Estats Units s'ha posicionat sobre el conflicte català. La portaveu del Departament d'Estat, Heather Nauert, ha qualificat l'1-O "d'assumpte intern", però ha assegurat que la Casa Blanca "treballarà amb el govern o entitat que surti" del referèndum.

3/ La fiscalia persegueix els 712 alcaldes que recolzen el referèndum convocat l'1-O. El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ordena a les fiscalies de Catalunya obrir diligències d'investigació a tots els regidors pro 1-O per prendre'ls declaració com a imputats “en relació amb els presumptes actes de cooperació en l'organització il·legal” que hagin dut a terme. Maza persegueix així augmentar la pressió sobre els dirigents polítics que desobeeixin la suspensió del Tribunal Constitucional. 


Notícies relacionades

4/ Barcelona prepara una memòria integral de la resposta ciutadana després de l'atemptat a la Rambla. La solidaritat amb les víctimes del terrible atac terrorista deixa 5.000 objectes i 27 caixes plenes de condolences i sincers missatges. “Tenim por del fanatisme” és la frase escrita més vegades a les notes. 


5/ L'univers d'Andy Warhol aterra a Barcelona. El CaixaForum recorre tota la trajectòria del revolucionari creador, des dels seus començaments com a publicista fins a convertir-se en figura i mite del segle XX. La mostra reuneix 352 obres, entre elles, totes les que ostenten la categoria d'icòniques, com la sopa Campbell’s, l'ampolla de Coca-Cola i els retrats de Marilyn Monroe, Liz Taylor i Mao.