POLÈMICA MASCLISTA

Tres instituts catòlics concertats prefereixen contractar homes per donar classe

La Diòcesi de les Canàries ha precisat que les places es van adjudicar, i totes a dones

Govern i sindicats clamen contra aquesta discriminació

Tres instituts catòlics concertats prefereixen contractar homes per donar classe

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

Tres instituts concertats dependents de la diòcesi de les Canàries (el bisbat de la província de Las Palmas) han publicat una convocatòria per contractar quatre professors en què, expressament, anuncien la seva decisió de donar prioritat als candidats homes sobre les dones.

Les quatre places (per ensenyar Religió, Anglès, Informàtica i Filosofia) van ser finalment guanyades per candidates dones, però els termes inequívocs en què està redactada la convocatòria -desvelada per la cadena SER- han generat controvèrsia a les Canàries, ja que es tracta de places finançades amb diner públic.

"Informació per als interessats"

"Política de gènere. La puntuació serà a favor del gènere masculí", diu l'última clàusula de la convocatòria feta pels instituts Santa Catalina, Santa Isabel de Hungría i Nuestra Señora del Pilar, tots ells situats a la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria.

Notícies relacionades

La diòcesi de les Canàries ha precisat que les places ja es van decidir i han sigut atorgades, totes, a dones, però diversos sindicats i el Govern de les Canàries han expressat la seva sorpresa per la discriminació contra la dona inclosa en les seves regles.

La Conselleria d'Educació ha qualificat "d'inacceptables" aquest tipus de clàusules i l'Institut Canari d'Igualtat ha anunciat que està estudiant si porta el cas als tribunals, perquè, recorda, la Constitució prohibeix qualsevol tipus de discriminació basada en el sexe.