Europa en alerta per 5 gihadistes disposats a atemptar immediatament

Els Mossos despleguen un dispositiu antiterrorista extraordinari a Barcelona i els voltants

La revista 'Rumiyah', propaganda de l'Estat Islàmic, enalteix els atemptats del 17-A al seu últim número

jjubierre40077104 barcelona 12 9 2017   control de mossos en la rambla a la al170912200416

jjubierre40077104 barcelona 12 9 2017 control de mossos en la rambla a la al170912200416 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Antonio Baquero / Guillem Sànchez / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra estan desplegant des d'aquest dimarts al migdia un dispositiu extraordinari a Barcelona i els voltants. L'operatiu policial inclou controls a l'autopista C-33, que han provocat retencions de més de 4 hores, i a l'AP-7, amb cues de fins a 15 km. El reforç amb agents armats amb subfusells en punts d'especial interès turístic s'ha fet evident per als ciutadans.

La presència d'agents amb armes llargues es concentra en llocs com l'estació de Santsla Rambla, el casc antic, l'aeroport del Prat i el Camp Nou.

Aquesta nit, a les 20.45 hores, s'estrena el FC Barcelona a la Champions League. Els Mossos d’Esquadra blindaran aquest partit, una cita internacional entre els dos principals equips del planeta.

El nivell d'amenaça terrorista es manté en 4 sobre 5. La tensió de les operacions de prevenció ha augmentat després dels atemptats del 17 d'agost a la Rambla de Barcelona i Cambrils. No obstant, aquest dispositiu de contenció és especial per dos motius.

Notícies relacionades

El primer és que aquest dimarts ha arribat a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) una alerta internacional que identifica 5 individus que pretenen atemptar de forma imminent a Europa.

En aquest avís no hi ha cap al·lusió concreta a la ciutat de Barcelona. Però el segon motiu que ha obligat a convertir aquest dispositiu en extraordinari està relacionat amb l'última edició de la revista 'Rumiyah', una publicació electrònica de propaganda de l'autodenominat Estat Islàmic. Aquest últim número dedica el seu bloc principal als atemptats de Barcelona.