"¿Emergències? Hi ha un mort a la casa que volia ocupar"

Un ocupa avisa el 112 de la troballa d'un cadàver a l'interior d'un domicili que pretenia usurpar

Els propietaris de la vivenda, tapiada amb totxos, no coneixen el cadàver que descansava al menjador

cmontanyes39979786 unos okupas rompen una puerta de un edificio y se encuentran170906191612

cmontanyes39979786 unos okupas rompen una puerta de un edificio y se encuentran170906191612

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Badalona

«–Emergències 112 Catalunya…

 –No li donaré cap nom. Vull denunciar una cosa anònimament. Ahir a la nit vam intentar ocupar un domicili buit al carrer de Santa Bàrbara, número 22, de Badalona…

 –¿I?

–Vam aconseguir entrar-hi. Però ens en vam anar perquè vam trobar un mort dins de la casa.»

Final de la trucada.

Aquest és un diàleg de ficció que possiblement s’ajusta bastant a la conversa que un treballador del 112 va mantenir dimarts a la nit amb un desconegut que va trucar des d’una cabina telefònica. Els Mossos i els Bombers de la Generalitat que es van encarregar de comprovar la veracitat del missatge van descobrir que era exacte.

Les portes i finestres de la planta baixa d’aquest immoble abandonat de Badalona estan tapiades. Els ocupes s’hi van colar trencant la paret de totxos fins que el forat va ser prou gros per entrar-hi. Tot fa pensar que a l’altre costat de l’envà devien encendre unes llanternes i devien respirar una olor nauseabunda que ahir encara flotava. I davant seu hi havia una escala que duia a la planta superior.

Hi van pujar. A la segona planta van descobrir que hi havia algú assegut en una butaca. La persona estava morta. Costa de creure que per part dels ocupes no comencés en aquell instant una fugida embogida escales avall cap a l’exterior.

Durant 24 hores no van fer res. Els veïns del barri van descobrir al matí que hi havia un forat en una de les portes tapiades. No hi van donar importància. Aquella nit, els ocupes van moure fitxa. Ho havien de denunciar. Però no podien acudir a una comissaria ja que ho havien descobert mentre cometien un delicte. Van optar pel recurs de la cabina telefònica que apareix sempre a les pel·lícules d’espies. Va funcionar. Perquè el treballador del 112 se’ls va creure i perquè, fins ara, ningú sap qui va fer la trucada.

Una finca buida

Notícies relacionades

Després de  l’avís, els Mossos es van presentar a la casa. És una residència de tres plantes que fa cantonada amb el carrer d’Anselm Clavé. És al cèntric barri de Coll i Pujol. Tot el lateral d’aquesta illa serà enderrocat pròximament. Menys el propietari d’un bar, de nacionalitat xinesa, ja no queda ningú en aquell racó de Badalona. Quan l’últim inquilí d’aquesta finca va marxar fa cosa d’un any, es va tapiar la planta inferior. I si els ocupes no haguessin obert el forat, possiblement tota la casa hauria estat demolida amb el cadàver a dins, assegut a la seva butaca, oblidat per la resta del món.

Després de la troballa, els Mossos van contactar amb els propietaris de l’immoble, que van assegurar que no reconeixien el mort: un cos d’home aparentment jove en avançat estat de descomposició. L’home, a més, estava indocumentat. Tampoc se sap ben bé quants dies feia que estava mort. No hi ha proves que es tracti d’un crim. No sembla una investigació senzilla. 

Temes:

Okupes