Els vigilants del Prat amenacen amb una altra vaga a l'octubre

Els treballadors denuncien que les condicions laborals han empitjorat des que es va dictar el laude

zentauroepp39431297 el prat 24 07 2017 colas en el control de maletas de el aero170902181750

zentauroepp39431297 el prat 24 07 2017 colas en el control de maletas de el aero170902181750

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró / Madrid

El conflicte dels vigilants de l'aeroport del Prat encara espera els últims espeternecs. L'assemblea dels treballadors d'Eulen ha acordat aquest dilluns desconvocar la vaga prevista per divendres que ve per protestar contra les represàlies de l'empresa, però al mateix temps ha decidit convocar noves aturades a partir del 6 d'octubre, que serien per denunciar l'empitjorament de les seves condicions laborals després del laude dictat pel Govern.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha denunciat, per exemple, que les dones segueixen tenint problemes per poder anar al lavabo o per fer pauses per menjar una mica durant el seu torn. La qüestió és que no s'està incorporant el cinquè vigilant per fil a què obliga el laude perquè Eulen no disposa de prou treballadors per portar-ho a terme.

A això s'hi ha de sumar la "pressió" que reben els vigilants per part dels "càrrecs intermedis" d'Eulen al Prat, que utilitzen la Guàrdia Civil per exercir un control més elevat sobre els treballadors.

Denúncia per anar al lavabo

"Ha passat que quan una persona que no podia més ha deixat el lloc per anar al lavabo, una responsable d'Eulen li ha dit a la Guàrdia Civil que la denunciï per abandonament del lloc de treball", ha assegurat Giménez, que ha titllat d'"inhumà" el tracte que reben els vigilants.

Notícies relacionades

L'assemblea, a la qual han assistit 115 treballadors, ha rebutjat per unanimitat el laude imposat per l'Executiu contra el qual ja han presentat un recurs davant el Tribunal Suprem en què sostenen que vulnera el dret constitucional a la vaga. El laude també els obligava a desconvocar la vaga del dia 8, a l'anar contra uns acomiadaments i expedients que ja s'han anul·lat.

Giménez ha confiat que el mes que falta fins a la data assenyalada per a la nova vaga pugui servir per arribar a un acord amb Eulen, i també ha demanat que en les pròximes negociacions Aena torni a seure a la taula de negociació. L'assessor ha retret al gestor aeroportuari que n'hagi sortit "indemne gràcies a l'Estat", i ha exigit que adquireixi el compromís de respectar les millores que inclou el conveni en futures licitacions.