decisió judicial

Llibertat per a la malaguenya que va fugir amb les seves filles per no entregar-les a l'exparella

Carmen Palomino, desapareguda des del juliol d'Archidona, va ser denunciada per l'exparella per sostracció de menors

zentauroepp39902358 gra239  archidona  m laga   01 09 2017   vista de la fachada170901191206

zentauroepp39902358 gra239 archidona m laga 01 09 2017 vista de la fachada170901191206 / Jorge Zapata

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Carmen Palomino, la dona desapareguda amb les seves dues filles des del mes de juliol passat per evitar que les menors tornessin amb el seu pare, ha quedat en llibertat provisional després de prestar declaració davant el jutge d'Archidona (Màlaga). La dona, de 41 anys, s'ha entregat aquesta mateix matí informant que les dues nenes, de 7 i 5 anys, eren al domicili dels avis materns. Ara el jutjat haurà d'establir el règim de visites mentre tira endavant la denúncia per maltractaments que ella va presentar contra la seva exparella el mes de maig passat.

Va ser el delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, qui va explicar que la dona s'havia entregat voluntàriament i estava prestant declaració al jutjat, de manera que quedaven sense efecte les mesures dictades pel jutge per localitzar-la i que anés a declarar sobre un presumpte delicte de sostracció de menors. Sobre Carmen hi pesava una ordre de detenció i entrega des del 14 d'agost, després que el seu exmarit, de nacionalitat grega, denunciés que no havia tornat les nenes al punt de trobada familiar i així incomplia el règim de visites establert.

 Guàrdia i custòdia

Notícies relacionades

Al sortir dels jutjats, la dona ha reconegut als mitjans de comunicació que va tenir notícia de l'ordre de detenció per la premsa, i que tenia pensat tornar a Archidona, així que va accelerar la tornada. Així mateix, ha volgut deixar clar que no ha comès cap delicte: “No hi ha hagut segrest de les meves filles perquè la guàrdia i custòdia la tinc jo”, recordant que el pare anava a visitar-les cada dos o tres mesos. “Soc bona mare digui qui digui el contrari i no he mentit mai ni ho faré, i ho demostraré”, va subratllar.

Fonts judicials han explicat que els dos pares mantenen ara converses a través dels seus representants legals per intentar fixar un règim de visites per al pare. Al mateix temps, el mateix jutjat que va ordenar la detenció tira endavant les diligències sobre la denúncia presentada per Carmen al maig acusant la seva exparella d'un presumpte delicte de violència de gènere.