Operació dels Agents Rurals

Denunciada una dona com a responsable de 20 petits incendis a l'Ametlla

Aprofitava quan treia el gos a passejar per cremar matolls i arbustos

fcosculluela26603099 rurales170904195301

fcosculluela26603099 rurales170904195301

1
Es llegeix en minuts

El cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha denunciat una dona de 50 anys d'edat i veïna de l'Ametlla de Mar com a presumpta autora d'un episodi de petits incendis a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). La dona denunciada va ser sorpresa dijous passat mentre provocava un altre incendi, gràcies a un operatiu especial de vigilància que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local d'aquest municipi. 

El primer incendi es va produir el mes de febrer passat i, al veure que se'n declaraven altres a la mateixa zona i amb les mateixes característiques, els agents rurals van posar en marxa aquest operatiu de vigilància. La dona denunciada feia servir un encenedor per cremar herbes i matolls quan treia a passejar el gos. Es calcula que la investigada és la responsable d'almenys 20 petits incendis.

De poca superfície

El fet que els incendis es produïssin en una zona molt transitada i a prop d'infraestructures viàries ha impedit que fossin de dimensions importants i el més important va cremar 300 metres quadrats.

Notícies relacionades

No obstant, es tracta d'un delicte d'incendi intencionat amb risc per a les persones, perquè els incendis van tenir lloc a prop de cases habitades. Les diligències ja han sigut entregades al jutjat número 4 de Tortosa, que ja tenia obertes unes diligències prèvies.

Durant aquesta campanya d'estiu, el cos d'Agents Rurals ha participat en la identificació de dues persones més, relacionades amb els focs a Navarcles i la Torre de Claramunt.