Les pluges es mantenen a Catalunya però baixa l'alerta

Salvament Marítim busca dues persones desaparegudes a la platja de Cambrils

Aquest divendres s'esperen també precipitacions però no amb la intensitat de dijous

zentauroepp39600564 barcelona 08 08 2017 barcelona dia tormentoso sobre la ciuda170831090552

zentauroepp39600564 barcelona 08 08 2017 barcelona dia tormentoso sobre la ciuda170831090552 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Generalitat ha donat per finalitzada aquest matí l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) una vegada ha passat el front de pluges que fins a la matinada d'aquest divendres ha afectat diverses zones de Catalunya, especialment el Camp de Tarragona, on a Salou ha provocat inundacions.

El front de pluges intenses va tenir especial incidència a la costa central dijous al migdia i a la costa tarragonina a la nit. 

Salvament Marítim busca, des d'ahir a la nit a les 23 hores, dos nedadors que segons sembla van entrar en una platja de Cambrils i no haurien sortit. Un helicòpter va pentinar la zona amb l'ajuda de diverses patrulles de la Policia Local del municipi -concretament, a la platja de l'Ardiaca i a la Punta de la Riera de Riudecanyes de Cambrils. 

Els banyistes van entrar a l'aigua abans que comencés la tempesta, però no havien tornat a la costa.

Aquest divendres encara hi pot haver pluges intenses en algun moment i s'ha de mantenir la precaució.

El front d'ahir va provocar algunes incidències, malgrat que cap va tenir caràcter greu ni va provocar ferits, sinó que principalment han sigut per problemes de trànsit i d'acumulació d'aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.

151 trucades

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va atendre un total de 151 trucades relacionades amb 91 incidències causades per la pluja, la majoria corresponents al Barcelonès i Baix Llobregat durant el matí, i a partir de les 21.00 hores, al Tarragonès i Baix Camp.

Les localitats que van generar més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, l'Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. Es van produir 47 incidents a les comarques de Barcelona i 42 a les de Tarragona. 

La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d'aigua a les vies en el moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar a les estacions de Tarragona i Salou fins que es va normalitzar la situació.

Aproximadament la meitat dels incidents van ser derivats a les policies locals i els Mossos d'Esquadra per afectacions al trànsit, i l'altra meitat a Bombers de Barcelona (durant la franja de migdia, quan el front va afectar el litoral central) i Bombers de la Generalitat, especialment a la nit a la zona del litoral de Tarragona.

Afectació a Barcelona

Notícies relacionades

A Barcelona, els Bombers de Barcelona van fer una dotzena de sortides per serveis relacionats amb baixos inundats i branques caigudes.

L'Ajuntament de Barcelona ja va desactivar aquest dijous a les 20.20 hores el Pla Municipal d'Emergència per inundacions, que estava en fase d'alerta des del migdia, després de la intensa pluja caiguda a la ciutat.

Temes:

Pluges