Un gos detecta un rastre al pantà de Susqueda

Els submarinistes pentinaran la zona acotada per l'animal, especialitzat en entorns aquàtics

1
Es llegeix en minuts

Un gos dels Bombers especialitzat en entorns aquàtics ha detectat un rastre a la zona del pantà de Susqueda on va ser trobat el cotxe dels dos joves del Maresme desapareguts des de la setmana passada. L'animal, ha explicat Jordi Martín, cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, "detecta emanacions d'olors de través de l'aigua" i ha acotat una zona on aquest divendres continuarà la recerca. L'animal s'ha incorporat aquest dijous a l'operatiu de recerca.  

Segons Martín, la zona marcada pel gos ja l'han rastrejat submarinistes en dies anteriors, però ara ho faran amb més efectius i seguint una tècnica més exhaustiva. El mètode consisteix a estendre una corda d'un metre i mig i situar un submarinista en cada extrem, de tal manera que pentinaran el fons d'aquesta part de l'embassament. "Així es descarta que en algun punt hi hagi alguna cosa destacable", ha indicat Martín. La profunditat de l'àrea on es realitzarà aquesta recerca és de 35 metres i el llit és ple de vegetals i fang. Submarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els Bombers seran els encarregats de portar a terme la tasca.

A més, conjuntament amb els ajuntaments de Susqueda i Osor, els membres de l'equip de rescat organitzaran una batuda a peu per pentinar la pista forestal d'uns quatre quilòmetres que condueix fins al lloc on va ser trobat el cotxe. Hi participaran coneixedors de la zona com ara excursionistes i caçadors. 

Notícies relacionades

El cap de guàrdia dels Bombers a Girona, Joaquim Vilardell, ha aclarit que "és un terreny amb molt de pendent i complicat, els camins d'accés són molt dolents i el bosc molt espès; en general, les complicacions del terreny i la mala visibilitat sota l'aigua dificulten les tasques de recerca".

L'accident i el suïcidi estan pràcticament descartats com a explicacions de l'enigmàtica desaparició dels joves de 21 i 23 anys, i la fugida voluntària cada vegada sembla una opció més llunyana.