Els fills de Juana Rivas tornen amb el seu pare a Itàlia

La custòdia i la denúncia per maltractaments es dirimiran al país europeu

La mare, de Granada, segueix investigada a Espanya per sostracció de menors i desobediència

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

2
Es llegeix en minuts

Els fills de Juana Rivas ja són a Itàlia. Francesco Arcuri, l'exparella de la mare de Granada investigada per sostracció de menors, després d'estar gairebé un mes il·localitzable amb els nens, d'11 i 3 anys, per no acatar l'ordre judicial de tornar-los al progenitor, condemnat per maltractament, ha tornat amb els seus fills a Itàlia, on resideix a l'illa de Carloforte, d'on els nens van sortir amb la mare, que és de Maracena (Granada), el maig del 2016.

Segons han informat a Europa Press fonts del cas, Arcuri ha sortit del territori nacional espanyol després de completar els tràmits judicials que quedaven pendents en la via penal, que s'esperava que es demoressin uns dies més.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada, que investiga Rivas per sostracció de menors i desobediència judicial, va promoure l'entrega dels nens a Arcuri dilluns passat. Va posar així les bases per a la restitució dels menors al seu lloc de residència abans que la mare els portés a Espanya en unes vacances que tenien, inicialment, el consentiment del pare, condemnat per lesions en l'àmbit domèstic, el 2009, i de les quals després no van tornar.

Rivas va presentar el juliol del 2016 una denúncia per suposats maltractaments al Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Granada, que va ser remesa aquest mes d'agost als tribunals italians, que són competents per dirimir sobre el cas, ja que els fets haurien tingut lloc a Carloforte, on la família va conviure fins al maig d'aquell any. Igualment, la denúncia ha sigut ampliada, també aquest agost, al jutjat granadí i ha sigut tramitada per la jutge perquè la fiscalia s'hi pronunciï.

La lluita per la custòdia

Notícies relacionades

D'altra banda, el 31 d'octubre, a Itàlia, hi ha una vista prèvia del procés judicial pel qual s'haurà de decidir la forma de custòdia dels nens, així com el règim de visites que s'acordi entre els seus progenitors. El nou advocat de la mare, Juan de Dios Ramírez, no ha especificat aquest dijous, a preguntes dels mitjans, si hi ha negociacions entre les parts respecte a això. Sí que ha indicat que estan en contacte amb els advocats italians per abordar el cas en aquest país europeu.

Ho ha fet després d'informar que els pares, el germà i la germana de Juana Rivas s'han acollit al seu dret a no declararno declarar quan han comparegut davant la jutge penal com a investigats per intervenció en el possible delicte de sostracció de menors per part de la mare de Maracena.