12 DIES DESPRÉS DEL 17-A

Cambrils també retira les ofrenes a les víctimes de l'atemptat

El material serà custodiat pel museu de la població i els escrits es guardaran a l'Arxiu Municipal

zentauroepp39855309 pla obert de la recollida dels objectes i elements dipositat170829164127

zentauroepp39855309 pla obert de la recollida dels objectes i elements dipositat170829164127 / Cedida per l Ajuntament de Cambrils

1
Es llegeix en minuts

Els operaris de Cambrils han retirat aquest dimarts totes les ofrenes que els ciutadans havien dipositat davant el Club Nàutic en senyal de respecte i dol per les víctimes dels atemptats del municipi i de Barcelona, informa el consistori. A Cambrils va morir una dona i van resultar ferides dues persones que encara estan hospitalitzades. Els cinc terroristes van ser abatuts pels Mossos.

L'actuació, amb el màxim respecte i sensibilitat, l'ha coordinat el personal tècnic del Museu d'Història i de l'Arxiu Municipal de Cambrils, seguint uns criteris bàsics de documentació i selecció, tal com s'ha fet a Barcelona.

El memorial estava format per diversos objectes, documents, ofrenes florals i espelmes que s'havien anat acumulant al lloc de manera espontània. El material s'ha distribuït en caixes diferents per als objectes, que es custodiaran al Museu, i els documents escrits, que es conservaran a l'Arxiu Municipal. 

Notícies relacionades

Per una altra part, el Llibre de Condol virtual de la web de l'Ajuntament segueix obert i recollint missatges de solidaritat, que s'uneixen a les de Llibre de Condol que es va obrir a la Sala de Plens la setmana passada i a les nombroses mostres de pesar rebudes per altres mitjans.

A més, divendres passat, un ple municipal extraordinari va acordar instal·lar un element simbòlic a la zona del port en record a les víctimes