'La Vanguardia' acomiada el columnista Gregorio Morán un mes després de vetar un article seu

El periodista i escriptor ha rebut la comunicació a través d'un burofax

zentauroepp11354152 barcelona 15 09 2009 contra entrevista a gregorio moran  fot170722095633

zentauroepp11354152 barcelona 15 09 2009 contra entrevista a gregorio moran fot170722095633 / CESC GIRALT

1
Es llegeix en minuts

El diari 'La Vanguardia' ha acomiadat el columnista Gregorio Morán a través d'un burofax aquest dilluns, segons ha avançat el periodista i escriptor a eldiario.es. "No expliquen el motiu, simplement rescindeixen el contracte. La meva primera columna a 'La Vanguardia' la vaig publicar el 1988", ha assenyalat Morán.

Morán (Oviedo, 1947) publicava cada dissabte un article al rotatiu català sota l'epígraf 'Sabatinas intempestivas'. La peça corresponent al dissabte 22 de juliol, titulada 'Els mitjans del Movimiento Nacional', no va ser publicada, però va tenir àmplia difusió a través de les xarxes socials. L'article era molt crític amb el Govern català i amb els mitjans de comunicació que hi són afins, especialment els públics.

Notícies relacionades

"El mes d'agost estava estipulat al contracte com a mes de descans, i just quan em tocava a tornar a escriure he rebut l'acomiadament. M'hi volia posar aquesta tarda i ha arribat el burofax", ha explicat Morán. "No m'ho esperava. Havia passat per situacions molt difícils, mai m'hauria imaginat que em farien fora així. La situació ha canviat molt amb el procés, fins al punt que a una persona que escriu el que pensa la poden acomiadar".

El text que Morán pretenia començar a escriure hauria sigut el primer per a 'La Vanguardia' despés del no publicat.